(© Reuters)
(© Reuters)

Jedan Real prodaje, a dva dobijaju novac: Ako Kubo ode u Mančester svi će biti zadovoljni

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 12:33

Junajted planira da se otarasi Antonija i pikirao je Japanca

Obično se kaže da se transfer realizuje tako da zadovoljne budu tri strane, a u slučaju Takefusa Kuba mogle bi čak – četiri.

Japanski krilni napadač je toliko napredovao u poslednjih godinu i po dana da je dospeo u sferu interesovanja Mančester junajteda, mada ako ćemo samo na osnovu aktuelnog trenutka, pitanje je da li bi mu selidba na Old Traford predstavljala iskorak u karijeri. Engleski gigant jeste veći od baskijskog mezimčeta, ali mu već deceniju ne ide, ispao je (opet) iz Evrope, dok će se u San Sebastijanu igrati osmina finala Lige šampiona. Mada, ima i druga strana medalje, veći je novac na Ostrvu i to je ono čemu mnogi teže, što pokreće savremeni fudbal.

Izabrane vesti

A novac koji bi „oslobodio“ Kuba sa Anoete je 60.000.000 evra. Na toliko je postavljena otkupna klauzula kad je Azijat obnovio ugovor pre sjajne minule sezone kad je u tandemu sa Aleksanderom Serlotom bio jedan od barjaktara povratka Sosijedada u Ligu šampiona posle deset godina. U međuvremenu je produžio ugovor i tad je postavljena klauzula u vrednosti od 60.000.000 evra. Samo što ne bi sav novac, bilo gde da ode, završio na računu baskijske ekipe.

Imamo 100 odsto pravo na igrača. Ako ga prodamo, onda Real ima otprilike 50 odsto kapitalne dobiti. Nadam se da će Kubo ostati dugo sa nama, bar tako želim“, naglasio je pre dva meseca Jokin Aperibar, predsednik Sosijedada.

Tad se još nije znalo za interesovanje Mančester junajteda, koji iz godine u godine dovodi napadače na krilnim pozicijama, ali nikako da „ubode“. Probao je sa Džejdonom Sančom i mrka kapa. Ni drugi mandat Kristijana Ronalda uprkos golovima se nije završio u skladu sa očekivanjima. Brazilac Antoni više izgleda kao zabavljač nego kao ozbiljan fudbaler i na Old Trafordu žele da ga se reše, jer je od dolaska iz Ajaksa (a plaćen je 95.000.000 evra, bože žali tog novca) postigao osam i namestio tri gola. Na sve to dodajte skandale van terena i postaće jasno zbog čega ga Mančester ne želi. Kuba hoće, te je minulih meseci slao skaute u Španiju da uživo isprate Takeova izdanja. Ona su promenjiva, jer je posle sjajnog starta malo usporio, međutim, i dalje je dobar, te ima šest golova i četiri asistencije samo od leta. Učinak sličan Antonijevom za skoro tri puta manje vremena.

Ono što pomalo buni jeste navodni predlog Mančestera da, ako ne bude dogovora u kešu, Antoni ode u San Sebastijan na pozajmicu. Doduše, Sosijedad jeste poslednjih godina predstavljao rehabilaticioni centar za nekoliko igrača, pa bi mogao da pokupa sa Brazilcem. Samo je pitanje da li ovaj može da dostigne Kubov nivo. Ipak je to momčić koga su skautuirali i Barselona i Real, bio je u njihovim akademijama i sad je napokon na velikoj (s)ceni.



tagovi

Mančester JunajtedReal SosijedadSosijedadTakefusa KuboZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara