(© MN Press)
(© MN Press)

Još jedan odlazak sa Banovog brda: Đorđe Ivanović u Kazahstanu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 14:08

I to u klubu koji se vratio u Prvu ligu

Vreme promena na Banovom brdu. Rastao se Čukarički sa trenerom Igorom Matićem, sva je prilika da će se krakotrajna epizoda napadača Sandeja Adetundžija okončati prelaskom Nigerijca u slovenačko Celje, a osim toga, klub iz ulice Beogradskog bataljona će napustiti i Đorđe Ivanović.

Jedan od oslonaca ekipa koja se jesenas takmičila na tri fronta je pred novim inostranim izazovom. I to u Kazahstanu. Tamošnji mediji javljaju da je novi prvoligaš Jelimaj utanačio detalje saradnje sa ofanzivcem i da bi uskoro trebalo da usledi transfer.

Izabrane vesti

Ruku na srce, ne zna se pod kojim okolnostima, jer je Ivanović vezan za Brđane ugovorom do juna 2026, što bi trebalo da znači da će Beograđani prihodovati određeno obeštećenje. Pitanje je – koliko. I da li će biti dovoljno da nadomesti odlazak fudbalera koji je postigao četiri gola u prvom delu Mozzart Bet Superlige, posebno bio raspoložen pred zimsku pauzu, kad je u tri vezana kola redovno bio strelac.

Na to dodajte po jedan gol u Kupu Srbije i jedan u grupnoj fazi Lige konferencija i postaće jasno kakav je uticaj imao Ivanović na igre tima. Ukupno je za Čukarčki dao 17 i namestio sedam golova.

Tako su ga i primerili čelnici Jelimaja, kluba koji se pred kraj 2023. vratio u elitnu diviziju kazahstanskog fudbala, tako što je drugoligaški karavan prošao bez poraza. I sad želi iskorak u takmičenju sa najboljima, gde je ne tako davno bio.

Jelimaj je, inače, iz grada Semej, a trebalo bi da predstavlja četvrtu inostranu stanicu u karijeri Đorđa Ivanovića. Prethodno je bivši član Spartaka iz Subotice i Partizana igrao za beloruski Šahtjor iz Soligorska, te najpoznatije slovenačke timove, Maribor i Olimpiju.


tagovi

Đorđe IvanovićKazahstanKazahstan 1ČukaričkiZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara