Jovan Vlalukin interveniše ispred Saše Marjanovića (MN Press)
Jovan Vlalukin interveniše ispred Saše Marjanovića (MN Press)

Još tri koraka do rekorda koji drže samo Crvena zvezda i Partizan: TSC i kada igra loše ne gubi u gostima

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.24. | 13:34

Vicešampion Srbije u fudbalski siromašnom remiju sa Napretkom (0:0) ipak uradio i nešto pozitivno

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Drugi put je u sezoni Napredak sapleo Topolčane, samo što sad nije bio toliko lošiji rival i ne može se reći da je do boda došao srećom. Kruševljani su ostali jesenas neporaženi na TSC areni (1:1), dok su se kod kuće momački nadmetali i umalo stigli do pobede, jer su pred kraj pogodili prečku. Koliko može stručni štab tima iz Bačke Topole da bude razočaran određenim delovima igre, toliko je zadovoljan dodavanjem još jednog imena na spisak timova koji na svom stadionu nisu našli ključ za bravu koja otključava vrata poraza vicešampiona Srbije.

Izabrane vesti

Kao što je remi pozitivan ishod za Čarapane, toliko može biti i za ekipu Žarka Lazetića. Računajući i plej-of prošlosezonskog prvenstva, klub sa severa Srbije nije poražen na 14 uzastopnih gostovanja u Mozzart Bet Superligi, što je rekord koji trenutno ne drže ni Crvena zvezda, ni lider na tabeli Partizan.

Još tri gostovanja su preostala TSC-u do kraja osnovnog dela sezone: Spartaku, Novom Pazaru i Vojvodini. Na dva nisu nikada poraženi, u Novom Sadu su često uspevali da slavee, dok su jedini poraz od Plavih golubova doživeli kod kuće, ali ne i u Subotici. Novi Pazar je uvek bio vruć teren za Topolčane, mada su prošle sezone sem poraza (1:2) u plej-ofu bili vrlo ubedljivi (4:1). Ukoliko vicešampion Srbije „preživi“ još tri navedena putovanja, poći će mu za rukom nešto što su do sada uspevali samo Crvena zvezda i Partizan.

Od razdvajanja Srbije i Crne Gore, crveno-beli su u čak pet navrata uspevali da završe minimum osnovni deo takmičenja bez poraza na strani, Parni valjak je to uspeo svega jednom (u sezoni 2009/10). Tim iz Ljutice Bogdana može i da se pohvali rekordom od samo osam primljenih pogodaka na 15 gostovanja, što se desilo prethodne sezone (2022/23). Ni u dodatna tri meča na strani nije se protivnik previše raspucao, pa je Zvezda šampionat okončala sa devet primljenih golova na 18 gostovanja. TSC je trenutno na pet, ali pred sobom ima još šest utakmica van svog stadiona. Mada, u fudbalu je sve moguće.

TSC je u tekućem šampionu tek treći tim na strani po broju osvojenih bodova, upravo zbog čestih remija, tačnije pet naspram sedam pobeda. Topolčani su jedini neporaženi van svog stadiona, Partizan je samo iz Niša otišao pognute glave, dok je šampion Srbije čak tri puta morao da se kući vraća bez bodova, sva tri puta u Beogradu (Voždovac, Čukarički, Partizan). Neće se klub iz Bačke Topole previše opterećivati rekordima, mada mu sigurno prija činjenica da je na pragu da u trenutno zlatnom periodu svoje istorije obori još po koji rekord.

Ukoliko bi vicešampion Srbije uspeo da i na naredna tri meča na strani ostane neporažen, a kad bi u plej-of ušao sa treće pozicije, čekao bi ga pakleno težak zadatak. Po propozicijama takmičenja, trećeplasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja gostuje prvim dvema ekipama, što bi značilo da fudbaleri Žarka Lazetića idu dva puta na noge večitima, te bi im za „utehu“ ostalo gostovanje sedmoplasiranoj ekipi nakon 30 kola. Trenutno je za razliku od vrha tabele teško prognozirati ko bi tu mogao da se nađe, u opticaju su kragujevački Kruševac, Lučani, Novi Pazar, Novi Sad, Subotica, Kruševac, ili samo još jedan Beograd.




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara