David De Hea (Reuters)
David De Hea (Reuters)

Junajted se sigurno kaje, moguć povratak De Hee u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 13:23

Njukasl traži zamenu za Nika Poupa

Pati Mančester Junajted zbog kikseva Andrea Onane, skupo plaćenog letnjeg pojačanja iz Intera. Olakšao je taj transfer kasu Crvenih Đavola za preko 50.000.000 evra, ali umesto legitimnog naslednika Davida de Hee koji je letos napustio Old Traford kao slobodan igrač, stigla je samo glavobolja.

Erik Ten Hag veruje Kamerunci i ne prestaje da ga podržava ni nakon najnovija dva kiksa u Ligi šampiona protiv Galatasaraja koji će verovatno uticati da Junajted izvisi za nokaut fazu. Međutim u Mančestersu izvesno vlada nostalgija za iskusnim Špancem koji se posle dugih 12 godina razišao sa klubom.

Izabrane vesti

Pregovarali su letos De Hea i Junajted oko novog ugovora, Španac je pristao na smanjenje jedne od većih plata u Premijer ligi (preko 20.000.000 evra bruto), ali je u međuvremenu klub želeo dodatno da skreše primanja De Hee na šta ovaj nije pristao. Od letos je 33-godišnjak slobodan agent, a Daily Mail pod vinjetom ekskluzivno javlja da bi mogao nazad u Premijer ligu. Ne na Old Traford, već na Sent Džejmsis park.

Naime, prvi golman Njukasla Nik Poup će odsustvovati mesecima i Svrake kojima je cilj na kraju sezone novi plasman u Ligu šampiona, moraju da traže zamenu. Trenutno su spali na rezervnog golmana Martina Dubravku i trećeg čuvara mreže Lorisa Karijusa.

De Hea bi bio vrlo pristupačna, a pre svega proverena opcija sa ozbiljnim premijerligaškim pedigreom. Rođeni Madriđanin iza sebe ima 545 utakmica za Junajted, a na 190 je sačuvao mrežu netaknutom. Od toga je 415 puta branio u Premijer ligi što ga čini sedmoplasiranim na večnoj listi.


tagovi

David De HeaMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara