Kad ne može da bude većinski vlasnik, britanski milijarder kupuje manjinski deo Mančester Junajteda

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.10.23. | 01:21

Džim Retklif promenio strategiju oko budućeg preuzimanja Crvenih đavola

Engleski milijarder Džim Retklif razmatra ponudu za kupovinu manjinskog udela u Mančester Junajtedu, kako bi pokušao da izađe iz ćorsokaka oko vlasničke situacije na Old Trafordu.

Američka porodica Glejzer, još u novembru je objavila da razmatra ponudu Junajteda, što je sa sobom dovelo dve. Jednu od Ineos grupe, čiji je vlasnik upravo Retklif, a drugu od katarskog šeika Džasima bin Hamada Al Tandija. Obe ponude su bile teške pet mlijardi funti.

Izabrane vesti

Treći sin katarskog Emira tvrdio je da je zainteresovan isključivo za 100 odsto vlasništva Junajteda, dok je Retklif rekao da želi većinski udeo.

Nakon višemesečnog zaostaja u pregovorima, britanski milijarder sada razmišlja o drugačijoj strategiji, koja bi mogla da se smatra najboljim načinom da osigura vlasništvo na duži rok.

Sa druge strane, ovaj potez bi omogućio Glejzerovima da zadrže značajan udeo u Junajtedu, ali se neće previše dopasti navijačima kluba koji su držali demonstracije protiv američkih biznismena i žele što pre da im vide leđa na Old Trafordu.


tagovi

Džim Retklif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara