(©Reuters)
(©Reuters)

Kad svi zataje tu je Trosar! Arsenal davio Everton kao zmija žabu, Belgijanac u malu mrežicu iz kolena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 19:29

Tobdžije nastavile poteru za Mančester Sitijem...

Mogu da zakažu Martin Edegor ili Gabrijel Žezus, nije problem ni kada je Edi Enketija neprimetan i Kai Haverc u drugom planu, jer neverovatnu dubinu ima Mikel Arteta u ofanzivnom delu tima. Kad svi oni zataje iskoči neko sa klupe, a na Gudison parku iskočio je - Leandro Trosar!

Nema veliku minutažu, ali je uvek tu kada zatreba. Nije izdao španskog stratega u Komjuniti šildu, zahvaljujući njemu su Tobdžije došle do prilike da pucaju penale protiv Mančester Sitija i uzmu prvi pehar u sezoni, a nije izneverio ni u Liverpulu. Ukazao se kad je bila frka, kad su živci ostalim Arsenalovim igračima počeli da popuštaju i zgotovio četvru pobedu u Premijer ligi - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Mančester Siti vodi kolo, ali cela svita mu je za petama. Totenhem, Liverpul, Arsenal, Brajton... Svi su tu, niko ne popušta. I lako je ekipa Mikela Artete mogla da stoji rame uz rame sa klubom sa Etihada da se nije opustila protiv Fulama u završnici i sa igračem više primila gol. Mogu Građani da je vide u retrovizoru, iako ne oduševljava.

Ne ide glatko, realizacija je problem. I na tome će španski strateg morati da proradi. Arsenal lako dolazi do završne trećine terena, međutim, tada ponestaje pravih rešenja. Delimično je i do toga što ekipa nije iskristalisana, pa i što na Emirejtsu nisu navikli na toliki fond igrača na svim pozicijama. Ima omanji problem trener londonskog kluba da sve ukomponuje, ali kada sve legne na svoje - mogao bi njegov tim da bude “smrt” za protivnike. 

Martineli i Kai Haverc su se “gurali” na levom boku u prethodnom periodu, ulazili jedan drugome u putanje i Mikel Arteta je odlučio da nemačkog ofanzivca ostavi na klupi. Nije za njim posezao ni kada nije išlo po planu... A, štošta se isklomplikovalo. Martineliju je poništen gol zbog ofsajda, a samo nekoliko minuta kasnije Brazilac je zbog povrede morao van terena. I za očekivati je bilo da tada uže Kai Haverc, ali drugačije zamisli imao je Španac. 

Aktivirao je Leandra Trosara i ispostavilo se doneo pravu odluku. Bdelgijanac mu se odužio pogotkom u drugom poluvremenu - ujedno prvi u Premijer ligi ove sezone - a dok nije zatresao mrežu, Arsenal je davio Everton kao zmija žabu.

Inferioran je bio domaćin na Gudison parku i ako ovako nastavi uopšte nije nerealno da na novom stadionu zaigra u čempionšipu. Evertonu se sa Šonom Dajšom ponavljaju scenariji iz pređašnjih sezona. Očigledno da nije samo do trenera, previše je nagomilanih problema i oni se vrte u krug. Samo jedan bod iz pet kola, a mogao je biti i bez tog jednog da Džordan Pikford u 99. minutu duela sa Šefild junajtedom nije imao dve bravurozne intervencije.

Sijaset udaraca je i danas zaustavio, ali Trosarov nije mogao. Tobdžije su se opredelile za pomoćnu igru iz kornera, kružile oko kaznenog prostora, tražena je pukotina i - pronađena je. Bukajo Saka je zavrnuo u sredinu, poslao je loptu u pravcu bele tačke, a Belgijanac pogodio malu mrežicu iz raskoraka. Praktično iz kolena sa puno osećaja. Gol pogledajte OVDE.

PREMIJER LIGA - 5. KOLO

Subota

Vulverhemton - Liverpul 1:3 (1:0)

/Hvan 7 - Gakpo 55, Henderson 85, Eliot 90/

Aston Vila - Kristal Palas 3:1(0:0)

/Duran 88, Luiz 90+8pen, Bejli 90+10 – Eduar 48/

Fulam - Luton 1:0 (0:0)

/Vinisijus 65/

Mančester junajted - Brajton 1:3 (0:1)

/Medžbri 73 – Velbek 20, Gros 53, Pedro 71/

Totenhem - Šefild junajted 2:1 (0:0)

/Rišarlison 90+8, Kuluševski 90+10 – Hamer 74/

Vest Hem - Mančester Siti 1:3 (1:0)

/Vord Prauz 36 - Doku 46, Silva 76, Haland 86/

Njukasl - Brentford 1:0 (0:0)

/Vilson 64p/

Nedelja

Bornmut - Čelsi 0:0

Everton - Arsenal 0:1 (0:0)

/Trosar 69/

Ponedeljak

20.45: (2,30) Notingem Forest (3,45) Barnli (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaEvertonArsenalLeandro TrosarMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara