Kajzer u polufinalu DFB kupa posle 10 godina

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.01.24. | 23:08

Čeka boljeg iz okršaja Sarbriken - Menhengladbah

Posle četiri godine u trećoj ligi i puno finansijskih problema, Kajzerslautern se u proleće 2022. vratio u Cvajtu. Uspeo je da opstane dosta lako, međutim ove sezone ponovo se muči i verovatno ga čega grčevita borba da ostane u drugom rangu nemačkog fudbala. Ipak, u DFB kupu Đavoli blistaju. Velikim trijumfom u Berlinu protiv Herte (3:1), večeras je četa Dimitriosa Gramozisa obezbedila plasman u polufinale.

Golove za goste na Olimpijskom stadionu postigli su Jan Elvedi u 5, Ričmond Tahi u 38. i Filip Kaloč u 69. minutu. Fabijan Reze je u sudijskoj nadoknadi uspeo samo da ublaži poraz Stare dame.

Izabrane vesti

Kajzerslautern je prolazom među četiri izjednačio najbolji rezultat u kupu u poslednjih 10 godina. Ono što je možda još zanimljivije, ovo je prva pobeda nekadašnjeg šampiona na strani još od avgusta meseca?!

Sinoć je plasman u polufinale obezbedio još jedan drugoligaš - Fortuna iz Dizeldorfa, koju čeka bolji iz okršaja Leverkuzen - Štutgart. Kajzer će megdan pobedniku okršaja Sarbriken - Menhzengladbah.

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Sankt Pauli - Fortuna Diseldorf 2:2 (0:1) *penalima 3:4

Sreda

Herta - Kajzerslauterm 1:3 (0:2)

Utorak 06.02.

20.45: Leverkuzen - Štutgart

Sreda 07.02.

20.45: Sarbriken - Menhengladbah



tagovi

DFBKup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara