Marko Verati (Reuters)
Marko Verati (Reuters)

Kako je Luis Enrike oterao Marka Veratija: Ti si sve ono što mrzim kod fudbalera

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 18:58

Španac je insistirao na odlasku Italijana

Kada je Luis Enrike letos stigao u Pariz, očekivalo se da napravi čistku i rekonstruiše tim ali, ne baš u tolikoj meri.

Na primer, pretpostavljalo se da će oživeti karijeru Nejmaru koji je baš kod njega u Barseloni ranije igrao fudbal života. Umesto toga, Enrike je odmah saopštio čelnicima kluba da mogu da prodaju Brazilca. A još veće iznenađenje je bilo kada je udario na jednog od trojice igrača sa najdužim stažom – Marka Veratija.

Izabrane vesti

Još tada su francuski mediji pisali da je Enrike posle nekoliko treninga saopštio Italijanu da može da traži novi klub jer mu se ne sviđaju njegove radne i životne navike. Verati se ipak nadao da će trener promeniti mišljenje, ostao u klubu nekoliko nedelja, a kada nije dobio šansu da zaigra ni minut, shvatio je da je gotovo. Problem je bio što je prelazni rok u najjačim ligama već završen pa je prihvatio ideju kluba da ode u Katar za 45.000.000 evra i pomogne Svecima da upumpaju novac na Park prinčeva i ispeglaju finansijske knnjige.

Francuski mediji su danas otkrili i sadržaj neprijatnog razgovora koji je Luis Enrike obavio sa Veratijom po dolasku u klub. Bio je više nego direktan:

„Ti si prototip svega onog što mrzim kod fudbalera“, rekao je Španac italijanskom vezisti i stavio mu do znanja da je nepoželjan.

Enrikea nisu ni zanimali neosporni fudbalski kvaliteti iskusnog veziste već ga je odmah precrtao zbog nedostatka profesionalizma, stila života i uticaja na svlačionicu. Tokom 11 godina u Parizu, Verati je stekao nadimak „Sova“ zbog čestih aktivnosti u noćnom životu Pariza. Enrike je znao za to i nije hteo da gubi vreme sa njim.

Pored Veratija, Park prinčeva su istog leta napustili veterani Leo Mesi i Serhio Ramos, pomenuti Nejmar, nepoželjne rezerve Renato Sančes, Abdu Dijalo i Huan Bernat, dok su posle pozajmica u drugim klubovima precrtani i Julijan Draksler, Žoržinjo Vajnaldum, Mauro Ikardi, Leandro Paredes...


tagovi

Marko Verati

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara