Kandidat za titulu na "studentariju" koja je ostala bez dvojice najboljih

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.18. | 10:14

Danas počinje malezijska Premijer liga

Susretom UiTM-a i Pinanga danas počinje Premijer liga Malezije! Pored Pinanga, favoriti za plasman u elitno društvo su Felda Junajted, Saravak i PDRM, mada će i ostali pokušati da umešaju prste u borbi za Superligu.

Zainal Abidin Hasan smelo je najavio da će vratiti Pinang u najviši rang posle katastrofalne 2017. godine, kada su popularni Panteri na 22 utakmice osvojili čitavih 12 bodova. Hasan je na mestu trenera zamenio Ešlija Vesvuda, nekadašnjeg fudbalera brojnih engleskih niželigaša, ali nije uspeo da sačuva višestrukog šampiona u prvoj ligi.

Izabrane vesti

Uzbudljivo je bilo tokom prelaznog roka na stadionu Pinang Stejt, budući da su uz nekoliko lokalnih igrača, potpisali i centralnog beka iz Nigerije Uga Ukaha, odnosno napadača iz Danske Kena Ilsa, strelca 21 pogotka za Kedah prošle sezone u Superligi.

Selekcija Univerziteta MARA (fakultet koji broji više od 500 različitih programa i više od 10.000 studenata) je godinu za nama okončala na odličnoj šestoj poziciji, s obzirom da sa skromnim budžetom nemaju neke ozbiljnije ambicije. 

Velike zasluge za pomenuti uspeh otišle su na adresu Akani-Sandeja Vajsa i Do Donga-hjuna. Njih dvojica su kombinovano postigli 40 od ukupno 44 ligaška pogotka (!) i na taj način praktično sami obezbedili UiTM-u učešće u malezijskom kupu, prvo u istoriji kluba dugoj svega deceniju.

Međutim, u novu sezonu UiTM ulazi bez nigerijsko-južnokorejske kombinacije i sa trojicom inostranih novajlija - argentinskim napadačem Luksom Pujem, japanskim defanzivcem Kotom Kavaseom i vezistom iz Obale Slonovače Dehijem Marselom N'Gvesanom.
"Vajs je bio sjajan, ali moramo da zaboravimo na njega i nastavimo dalje. Nadam se da će Puj raditi ono što je Vajs radio prošle sezone, jer bivši član River Plejta dolazi sa impresivnim CV-jem (odigrao tri utakmice i za Arsenal, prim. aut.)", rekao je strateg UiTM-a Van Mustafa.

Bilo kako, rivali koji otvaraju 2018. godinu u Premijer ligi u zemlji jugoistočne Azije odmeravali su snage četiri puta (u sezonama 2014. i 2015.): tri utakmice dobio je Pinang, jedan je okončan bez pobednika, a UiTM nikada nije postigao gol!

Gosti su favoriti, imaju daleko veći budžet i bolju ekipu, pa bi vredelo probati sa dvojkom koja plaća baš dobro.

MALEZIJA 2 - 1. KOLO

Četvrtak
14.00: (2,50) UiTM (3,70) Pinang (2,25)

Petak
09.15: Saravak - Kuantan
09.45: UKM - Felda Junajted 
13.15: Sabah - Terenganu 2
14.00: Felkra - PDRM
14.00: MISC - Džohor DT

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

MalezijaPinangUiTMPremijer liga Malezije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara