Foto: twitter.com/Carabao_Cup
Foto: twitter.com/Carabao_Cup

Karabao kup: Dva londonska derbija u četvrtfinalu, Liverpul na Lester, Arsenalu najlakši zadatak

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 14:07

Izvučeni parovi četvrtfinala

Branilac titule u Karabao kupu ispao je u minuloj rundi od Vest Hema. Čekićari su oborili na pleća Mančester Siti i sada žele do samog kraja. Ipak, čeka ih još jedan veliki izazov već u četvrtfinalu, kako će odmeriti koplja sa gradskim rivalom Totenhemom - kao gosti.

18.30: (2,85) Totenhem (3,40) Mančester junajted (2,60)

Izabrane vesti

Najveće iznenađenje u četvrtfinalu je ekipa Sanderlenda. Član trećeg ranga takmičenja u Engleskoj stigao je nekako do osam najboljih u Liga kupu, ali bi plasman u polufinale bio ravan senzaciji. Crne mačke za rivala imaju Arsenal i to na Emirejtsu.

Pored okršaja Pevaca i Čekićara, za mesto među četiri najbolja tima direktno će se boriti još dva londonska rivala - Brentford i Čelsi. Pčele igraju sjajno u Premijer ligi ove sezone, dokazale su da im je mesto u eliti upravo na utakmici sa Plavcima, kada su bile daleko bolji i ozbiljniji rival, ali su ipak morale da potpišu minimalan poraz, zahvaljujući bravurama Eduara Mendija. Nema sumnje da će prštati i u okršaju gradskih rivala u četvrfinalu kupa.

Poslednji četvrtfinalni par čine Liverpul i Lester. Redsi su imali relativno lak zadatak u minuloj rundi, sa gotovo rezervnim timom su izašli na kraj sa Prestonom. Lester je ipak morao dobro da se pomuči, pošto je za protivnika imao ove sezone jako dobri Brajton. Utakmica je otišla na penale, koje su preciznije izvodili izabranici Brendana Rodžersa.

Teško je oceniti iz ove situacije ko je prvi favorit. Čini se da Vest Hem i Totenhem imaju ozbiljnu želju da se domognu trofeja, dok će Čelsi i Liverpul svakako posvetiti veću pažnju Premijer ligi i Ligi šampiona. Arsenal ima jednostavan zadatak, a nesumnjivo i želju da na sve moguće načine popravi slab utisak koji je ostavio na startu sezone, pa Tobdžije nikako ne treba otpisivati.

Od timova koji su se domogli četvrtfinala, trofeje u ovom takmičenju osvajali su Liverpul (8), Čelsi (5), Totenhem (4), Lester (3) i Arsenal (2). Treba napomenuti da pobednik takmičenja dobija vizu za novoformirano takmičenje pod okriljem UEFA - Ligu konferencije (pod uslovom da se kroz druga takmičenja nije domogao mesta u Ligi Evrope ili Ligi šampiona).

KARABAO KUP - ČETVRTFINALE

Totenhem - Vest Hem

Arsenal - Sanderlend

Brentford - Čelsi

Liverpul - Lester


tagovi

Karabao kupLiga kup Engleske

Obaveštavaj me

Čelsi
Liverpul
Totenhem
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara