(Reuters)
(Reuters)

Kazemiro otvorio dušu: Karlo se okrenuo i počeo da plače... Jedino tada sam posumnjao

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.04.24. | 09:57

Brazilac o Realovom pobedničkom DNK u Ligi šampiona, zašto je otišao u Mančester Junjated i poredio Embapea sa Ronaldom

Menjaju se stubovi tima, ali Real Madrid traje i pobeđuje. Od onog tima koji je pre 10 godina u Lisabonu osvojio Ligu šampiona u dramatičnom finalu protiv Atletika, danas su tu samo Luka Modrić i Dani Karvahal. I Karlo Ančeloti koji je u međuvremenu trenirao Bajern, Napoli i Everton i vratio se u Real sa kojim se opet popeo na krov Evrope, a sada hoće još jednom.

Za tih 10 godina je Real ostao bez Ikera Kasiljasa, Pepea, Serhija Ramosa, Rafaela Varana, Kristijana Ronalda, Marsela, Gereta Bejla, Karima Benzeme i mnogih drugih nosilaca igre. U međuvremnu su se dinastiji priključili Toni Kros i Kazemiro i bili važni šrafovi u još četiri osvajanja Lige šampiona. Nemac je i dalje tu, Brazilac nije.

Izabrane vesti

Kazemiro je za osam godina u Madridu pet puta bio prvak Evrope, tri puta prvak sveta, tri puta šampiona Španije... Osvojio je sve što se moglo osvojiti po nekoliko puta. I nije čekao da mu Real pokaže izlazna vrata kao legendama poput Kasiljasa, Ramosa, Marsela već je sam osetio da je kraj. Iako je mogao da ostane.

„Osvojio sam sve. Nije da nisam imao želju da nastavim dalje, ali su mi bili potrebni novi izazovi. Nisu me pustili da odem tako lako ali želeo sam da naučim novi jezik i osetim iskustva života u drugoj zemlji. Odlučio sam da odem kada smo osvojili Ligu šampiona. Osetio sam da je moje vreme u Madridu završeno, bio sam u najboljim godinama za odlazak i hteo sam nešto novo. Odluka nije bila nimalo laka jer su me ljudi u Madridu voleli“, kaže Kazemiro u intrevjuu za španski Čiringito.  

Samo jednom je posumnjao u svoju odluku.

„Bio je petak i sve smo već dogovorili. Trebalo je da odem na trening i nedostajao je samo moj potpis. Otišao sam kod Ančelotija u kancelariju i on je već znao da odlazim. Kada sam ušao, okrenuo se i počeo da plače. Rekao mi je da ne želi da odem i da me mnogo voli. Tada sam jedini put posumnjao u odluku da napustim Real. Ali već sam dao reč Junajtedu, a to je mnogo važnije od bilo čega drugog“. 

Kazemiro je pre neko veče bio jedan od navijača Reala protiv gradskog rivala Sitija.

„Patio sam kao i svi Realovi navijači. Prošli smo ali je bilo teško. Siti ima neverovatne igrače i trenera koji zna šta želi da igra. Real se branio, branio i odbranio. Jako sam srećan zbog mojih kolega tamo“.

Kazemiro se dotakao Realovog pobedničkog mentaliteta u Ligi šampiona.

„Teško je to objasniti. To je klub koji se transfromiše u Ligi šampiona. Imate te prelomne tačke kod Reala kao kada je Haland pogodio prečku... Ovaj klub u Ligi šampiona je nešto neverovatno. Pobede su mu u DNK. Kažu da Real samo osvaja Lige šampiona. A što ih drugi ne osvajaju kad je to tako lako? Zahtevi u Realu te ne iscrpljuju već te guraju da budeš što bolji. Takav je osećaj igrati u Realu. Pritisak svakog dana“.

Na pitanje kako mu je u Mančesteru, stiže odgovor iz kojeg bi se dalo zaključiti kolika je razlika u ambijentu Junajteda i Reala.

„Junajted me tretira sjajno od prvog dana. Sve ide dobro, život je lep. Premijer liga je neverovatno takmičenje i lepo je igrati u njoj. I porodica se lepo adaptirala. Sve je savršeno“.  

Dotakao se Kazemiro i teme koja već duže vremena golica svakog navijača Reala. Očekivanog dolaska Kilijana Embapea.

„On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji na svetu u ovom momentu. Ima stav šampiona. Zver na terenu. Mnogo me podseća na Kristijana Ronalda. Kada je na terenu, uvek je opasnost za gol. Kristijano je bio takav jer je imao njuh za gol. Uvek vas brine da će vam dati gol. Kris je imao takve utakmice u kojima nije dobar ali vidite da će postići gol. To su veliki igrači i Embape je takav. Nedavno protiv Barse nije imao najbolju utamicu ali je dao dva gola. Moglo je da se oseti na terenu da će postići gol“.

Kazemiro je bio protagonista ere ljutog rivaliteta Kristijana Ronalda i Lea Mesija koja sve više nedostaje španskom fudbalu...

„Svi smo uživali i nismo shvatali šta su Mesi i Kristijano uradili. Mislim da ne cenimo dovoljno šta je Kristijano uradio i šta radi u fudbalu. Pa i prošle godine je dao 50 golova. Šta da kažete takvom igraču?“. 


tagovi

Karlo AnćelotiKazemiroKilijan EmbapeKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara