(© Reuters)
(© Reuters)

Klasično Benitezovo pojačanje: Salomon Rondon u napadu Evertona

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 00:28

Venecuelanac potpisao na dve godine

Kao sprinter koji trči na 100 metara, tako je Everton u foto-finišu prelaznog roka uspeo da realizuje još jedan posao. Minut pre zatvaranja letnje fudbalske pijace, na Gudison je stigao Salomon Rondon.

Reprezentativac Venecele je potpisao ugovor na dve godine, uz opciju da produži saradnju na još jednu, ukoliko bude zadovoljio ukuse stručnog štaba. A baš je novi šef struke Karamela, Rafael Benitez, insistirao na ovom poslu, s obzirom da je dvaput tokom karijere sarađivao sa Rondonom.

Izabrane vesti

Najpre u Njukaslu tokom sezone 2018/19, kad je postigao 12 golova na 33 premijerligaške utakmice, potom i u kineskom Dalijanu. Ovog leta prvo se iz Dalijena na Ostrvo vratio Benitez, sad i Rondon. Sa zadatkom da proširi izbor napadača u Evertonovom timu, gde Rafa na raspolaganju ima Dominika Kalverta Luina i Brazilca Rišarlisona.

Mojze Ken je posle Pari Sen Žermena poslat na još jednu pozajmicu, ovoga puta u Juventus za 7.000.000 evra, ali Everton svakako na njega nije ozbiljno računao, pa je na preporuku Beniteza doveo špica koji je najbolji fudbal na teritoriji Engleske igrao u Vest Bromvič Albionu, kad je postigao 28 i namestio deset golova na 128 mečeva. Osim za VBA i Njukasl, Salomon Rondon je igrao još za Rubin, Zenit, CSKA i Malagu.



tagovi

EvertonSalomon RondonTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara