Jirgen Klop (Reuters)
Jirgen Klop (Reuters)

Klop podržao hajku na Abramoviča: Vlada je donela dobru odluku, Putin je krivac za sve

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 13:47

Trener Liverpula malo o politici i više o fudbalu

Čelsi je ispao iz trke za titulu u Premijer ligi, ali to je najmanji problem u odnosu na ono kroz šta trenutno prolazi prvak Evrope. Rat u Ukrajini je naneo štetu i Čelsiju čiji vlasnik Roman Abramovič je posle 20 godina praktično proteran iz engleskog fudbala, a klub je finansijski paralisan do dolaska novog gazde.

O situaciji u Čelsiju je danas govorio i Liverpulov trener Jirgen Klop koji je podržao odluku britanskih vlasti.

Izabrane vesti

“Ovo nije situacija u kojoj su svi zaspoleni u Čelsiju odgovorni. Jedan čovek je odgovoran. Vladimir Putin. Nisam upućen kakvu ulogu u svemu ima Roman Abramovič ali može se reći da je blizak Putinu. Vlada Britanije je donela pravu odluku”, rekao je Klop.

Potom je pričao o fudbalskim stvarima i o nedavnom porazu od Intera koji je ipak prošao bezbolno.

“Nismo baš dobri gubitnici. Posle mečeva uvek imam govor u svlačionici ali posle Intera je bio malo drugačiji. Bio sam u boljem raspoloženju. Reakcija je važna, moramo da je pokažemo i uveren sam da ćemo to i da uradimo. Neki delovi naše igre protiv Intera mi se nisu svideli i ako se ne budemo bolje branili protiv Brajtona, imaćemo problem”.

A upravo je Brajton naredni rival Liverpula u Premijer ligi.

“Brajton nije baš najbolji tim na svetu ali su neverovatno dobri. Grejem Poter zna fudbal i zna da može da nas uvede u probleme. On je fenomenalan trener. Zaista mi se mnogo sviđa ono što on radi. Uzbudljivi su za gledanje“.

O šampionskoj trci u Premijer ligi i poteri za Mančester Sitijem kaže:

„Nadam se da možemo do titule. Do sada su momci bili sjajni i zašto ne bismo razmišljali o tituli? Težak je to posao, ali ovi momci su spremni. Daćemo sve od sebe, ali ne možemo reći da smo u trci za titulu jer i dalje zaostajemo. Pokušavaćemo da pobeđujemo i videćemo dokle će to da nas dovede”.

Klopa su pitali i kako je zadovoljan uklapanjem januarskog pojačanja Luisa Dijasa.

“Iznenađujuće brzo se uklopio. Kada potpišete igrača nikada ne znate koliko brzo će da se adaptira. Do sada je briljantan i daje nam na utakmicama ono što pokazuje na treninzima”.

Jedno od sve aktuelnijih pitanja u Liverpulu je i status Mohameda Salaha koji na leto ulazi u poslednju godinu ugovora a dogovora o produžetku nema ni na vidiku.

“On očekuje da klub pokaže ambiciju. Mi tu ne možemo nešto mnogo da uradimo. Odluka je na Salahu. Sa moje tačke gledišta sve izgleda u redu. Ništa nije odlučeno. Niti je nešto potpisano, niti je nešto odbijeno. Sačekajmo, nema potrebe za žurbom”.


tagovi

Jirgen KlopRoman Abramovič

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara