Aleks Teljes (©reuters)
Aleks Teljes (©reuters)

Ko će pre do Teljesa - Junajted ili PSŽ?

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.09.20. | 22:12

I jednima i drugima je frka...

Tržište kvalitetnih bekova sve je oskudnije i prava je retkost da se na fudbalskoj pijaci pronađe kvalitetno rešenje za mali novac. Zato su bekovi poslednjih godina postali skupa roba za najbogatije klubove, a neki su opravdano, neki baš i ne, zauvek promenili percepciju njihove vrednosti.

Serhio Regilon je, primera radi, bio pravi ulov za sumu od 30.000.000 evra, a njegovog potpisa dočepao se Totenhem, Mančester junajtedu i Sevilji ispred nosa. Ben Čilvel je nedavno otišao u Čelsi za 50.000.000 evra, a sada je najveći biser na letnjoj pijaci Aleks Teljes. Brazilac je ušao u poslednju godinu ugovora sa Portom i ne želi da produži ostanak, već je spreman da okrene list i oproba se u novoj sredini posle osvajanja šampionske krune u Portugaliji.

Izabrane vesti

Porto je zato prinuđen da proda Teljesa kako narednog leta ne bi ostao bez centa, što nije u poslovnom kodu Zmajeva. A zainteresovanih kupaca ima. Mančester junajtedu radi jače konkurencije, Pari Sen Žermenu jer više nema pouzdanog levog beka u rotaciji! Nakratko je radio Monte Karlo zatalasao atmosferu u Evropi posle objave da su Mančester junajted i Teljesovi agenti postigli dogovor oko petogodišnje saradnje, jer je nedugo zatim Dejvid Ornštajn kao takođe jako pouzdan izvor informacija demantovao kolege iz Francuske rečima da nikakvog sporazuma nema i da su odgovorni sa Old Traforda samo razgovarali sa vrhuškom Porta i zastupnicima brazilskog beka. I ništa više.

Junajted je spreman da plati 30.000.000 evra, što je suma na koju će Porto verovatno biti primoran da pristane kako bi bar nešto ostalo u kasi, mada bi vrednost transfera mogao da podigne PSŽ kome sada ozbiljno gori pod nogama. Posle vesti da je Huanu Bernatu otišao prednji ukršteni ligament Sveci su ostali samo na mladom Mičelu Bakeru kao jedinom raspoloživom beku. Podsetimo, Lejvan Kurzava je zbog nedavnog divljanja u derbiju protiv Marselja zaradio direktan crveni karton, a naknadno je suspendovan na čak šest utakmmica!

Čak i da se Kurzavi umanji kazna, PSŽ ne može sezonu da iznese na neiskusnom Bakeru i Kurzavi kome forma često varira i zbog čega je uostalom trebalo da ode letos sa Parka prinčeva. Ali, kako se desila pandemija virusa korona, a pojavile su se neke druge rupe koje pre treba popuniti, PSŽ je dao novi ugovor Kurzavi, mada je već na startu uprskao. PSŽ takođe motri na dešavanja oko Teljesa, ali još nije napravio nijedan konkretan potez. Doduše, PSŽ će pokušati da nađe neku drugu opciju u lokalnim okvirima, odnosno nekog francuskog igrača za manje para kako bi se nastavila tendencija delimičnog forsiranja domaćih proizvoda. Mada, izbor nije baš neki...



tagovi

Aleks TeljesLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara