Feđa Dudić (©Starsport)
Feđa Dudić (©Starsport)

Ko se o Mladost opeče, taj i u Spartak duva: Šumadinci traže iskupljenje za poraz u Lučanima

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.04.24. | 08:55

Kragujevčani bi pobedom nad uzdrmanim „golubovima“ napravili najbolju moguću uvertiru za kup utakmicu sa Novim Pazarom

Taman što su se trijumfom u komšijskom derbiju protiv kruševačkog Napretka vratili na pobednički kolosek, fudbaleri Radničkog 1923 su brže-bolje ponovo skliznuli sa njega. Poraz u Lučanima od iskusne ekipe Mladosti, predvođene nekadašnjim kapitenom Crvenih Aleksandrom Varjačićem, nije ozbiljnije poremetio takmičarske planove Kragujevčana, koji su još ranije čekirali kartu za plej-of, ali je svakako naterao Dudićeve izabranike da se zamisle i shvate da se sa ovako neubedljivom igrom ne stiže do evropske pozornice.

Na stranu i dva jeftino primljena gola, mada se mora skinuti kapa Žarku Udovičiću na fantastičnom lob udarcu kod drugog pogotka Lučanaca, ali ono što je strategu Šumadinaca Feđi Dudiću najviše zasmetalo jeste to je što je kod protivničkih igrača video veću želju za pobedom, a to je nešto što nije bio slučaj na prethodnim utakmicama kragujevačkog tima ovog proleća.

Izabrane vesti

"Za mene je apsolutno nedopustivo da protivnička ekipa ima veću volju i želju za pobedom od nas. To je nešto na šta smo skrenuli pažnju igračima tokom zajedničkog razgovora u svlačionici, tako da već u narednoj utakmici očekujem pomak na tom planu, odnosno povratak na nivo iz prethodnih utakmica", podvukao je šef struke Crvenih.

Već danas Kragujevčanima se pruža prilika da pred svojim navijačima poprave utisak u duelu sa vidnom uzdrmanim subotičkim Spartakom (14.30, TV Arena Sport 2), koji na „Čika Daču“ stiže predvođen novim trenerom, ili bolje reći povratnikom na klupu, Ljubišom Dunđerskim, koji je preuzeo kormilo „golubova“ nakon prekida saradnje sa Nenadom Lalatovićem. Bio je to u neku ruku očekivan scenario, s obzirom da su Subotičani u poslednjih pet prvenstvenih rundi uspeli da uknjiže samo jedan bod, čime su praktično sami sebe otpisali iz trke za plej-of, ali i doveli u pitanje superligaški status, budući da su u ovom trenutku samo tri koraka iznad zone baraža.

Ovako naglo posrtanje„golubova“ u prolećnom delu prvenstva iznenađuje stratega Crvenih Feđu Dudića, koji je mišljenja da Subotičani zaslužuju daleko bolji plasman na tabeli.

"Spartak je ekipa koja je dobro popunjena na svim pozicijama. Tačno je da nemaju u svojim redovima neke igrače koji prave razliku na terenu, ali su vrlo kompaktna ekipa sa širokim rosterom. Mislim da su sa ovakvim igračkim kadrom mogli i morali pokazati puno više. Rekao bih da je ova kriza u kojoj se trenutno nalaze pre rezultatske, nego igračke prirode, ali i nedostatka sreće na pojedinim utakmicama", konstatovao je Dudić.

Kragujevčani su, kako je prvenstvo odmicalo, neprestano podizali lestvicu očekivanja. Od borbe za puko preživljavanje u superligaškoj konkurenciji došlo se do plasmana u plej-of, ali se tu takmičarske ambicije Šumadinaca u ovoj sezoni ne završavaju, bar ne u trenutku dok aktivno apliciraju za poslednja dva mesta koja vode u Evropu. Za taj dodatni iskorak neophodan im je vetar u leđa od strane kragujevačke publike, koja je imala značajnog udela u rezultatskim uspesima Crvenih ovog proleća, koji su dobili svih pet utakmica na domaćem terenu.

"Nesporno je da smo napravili velike stvari do sada, ali mi se time ne zadovoljavamo. I dalje smo u igri za Evropu i pokušaćemo da se u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima borimo za što je moguće viši plasman na tabeli. Pozivam navijače da nam u tome pomognu i da nas na predstojećoj utakmici protiv Spartaka podrže u što većem broju. Nedelja je, neradan je dan, lepo vreme, tako da nema izgovora da tribine ne budu ispunjene u zavidnom broju", smatra Dudić.

S obzirom da Crvene u četvrtak očekuje četvrtfinalna utakmica Kupa Srbije sa Novim Pazarom, kojoj u taboru kragujevačkog superligaša pridaju ogroman značaj, izvesno je da će trener Dudić za današnji duel sa Subotičanama promešati karte kako bi sačuvao glavninu snaga za predstojeći okršaj sa Pazarcima.

Izvesno je da za mesto u timu neće konkurisati Vasilije Đurić, koji je na prethodnoj utakmici u Lučanima dobio jak udarac u stopalo i neće biti u mogućnosti da pomogne svojim saigračima na današnjoj utakmici, kao i mladi Nikola Bukumira koji ima problema sa povredom kolena. Dobra vest za Šumadince je povratak francuskog internacionalca Salija Vižđija, koji je zbog parnih kartona propustio gostovanje u Lučanima u prošlom kolu.

Tradicija kaže da Spartak nikada do sada nije dobio Radnički na „Čika Dači“. Na osam odigranih mečeva u prestonici Šumadije, četiri su okončana u korist domaćina, a na preostala četiri nije bilo pobednika. Kragujevčani su bili uspešniji i u prvom međusobnom odmeravanju snaga ove sezone. Slavili su jesenas u Subotici sa 3:1.

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

Železničar - Vojvodina (0:2)

/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC - Čukarički 0:0

Nedelja

14.30 (1.80) Radnički Kragujevac (3.50) Spartak (4.70)

16.00 (40.0) Radnik (13.0) Crvena zvezda (1.05)

16.30 (1.85) Radnički Niš (3.50) Voždovac (4.40)

20.00 (1.37) Partizan (5.10) Novi Pazar (7.75)

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički KragujevacMozzart Bet SuperligaFeđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara