Konte poludeo za igračima Čelsija, želi i Markosa Alonsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.09.20. | 10:47

Inter radi na dovođenju Španca

Kada mu zafali pojačanje u Interu, Antonio Konte prvo pogleda ka bivšem klubu i pogleda šta tamo ima na rasprodaji pa onda gleda ka ostalim tržištima. Italijanski stručnjak želi jopš jednog igrača Čelsija. U pitanju je španski levi bek Markos Alonso.

Podsetimo, Konte je zimus iz Čelsija doveo Viktora Mozesa na pozajmicu, a bio je i jako blizu transfera Olivijea Žirua. Ovog leta je Italijan tražio od Intera da mu dovede levog beka Emersona Palmijerija kojeg je upravo on doveo na Stamford Bridž iz Rome, a najveća želja mu je Ngolo Kante. Ipak, obojica pomenutih fudbalera su skupi za Interove uslove pa je Konte sada zatražio Markosa Alonsa.

Izabrane vesti

Španac je blistao u Čelsiju tokom dezone Konteovog mandata i imali su sjajnu saradnju. Potom je kod Sarija imao nešto slabiji učinak da bi prošle sezone kod Lamparda izgubio status startera i delio je minutažu sa pomenutim EmersonomLampard nije ljubitelj nijednog od pomenute dvojice i zato je ovog leta tražio i dobio skupocenog Lesterovog beka Bena Čilvela. To znači da su Emerson i(li) Alonso na prodaju i Konte želi makar jednog od njih. Radije bi Alonsa koji se zbog ofanzivnih karakteristika idelano uklapa u njegov sistem 3-5-2.

Iako je izgledalo da je Konte dovođenjem Kolarova rešio pitanje levog beka, izgleda da to nije slučaj. Poslednje informacije iz Italije glase da Konte namerava da Kolarova uglavnom koristi kao levog štopera u liniji sa trojicom pozadi pošto je Godin pred odlaskom a Škrinijar bi mogao da bude prodat. Zato želi Alonsa na pošto na tom mestu od kalsičnih bekova ima još samo Brazilca Dalberta koji se vratio sa pozajmice iz Fiorentine, ali nema budućnost u klubu i radi se na njegovoj prodaji. Alonso je u Konteovoj viziji planiran kao startni levi spoljni, Ešli Jang bi bio rezerva, a Kolarov bi po potrebi bio pomeran sa štopera uz levu aut liniju.

Ostaje da se vidi kako će Inter postići dgovor sa Čelsijem oko cene. U prilog mu nikako ne ide to što je Konte na bezobrazan način zatvorio vrata Stamford Bridža i ima lošu reputaciju kod Marine Granovskaje pa je i to otežavajuća okolnost. 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Markos Alonso

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara