Kontra kao nekad, Haland daje i asistira: Dortmund je u šampionskoj brzini! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.05.20. | 17:11

Milioneri u derbiju Rura počistili Šalke – 4:0

Kontra napad na nivou iz većeg dela ove sezone, kao pre pandemije virusa korona. Prvi napadač Erling Halad u svom elementu, Hakimi raspoložen dda pokaže da je zreo za dres Real Madrida, Azar – ubičtan. Kompletan utisak o igri Dormunda – odličan.

Milioneri su već na novom početku pokazali da su sposobni da trče, rade i misle u šampionskoj brzini, trijumfom protiv Šalkea (4:0) bacili su rukavicu u lice „večitom“ šampionu Bundeslige Bajernu iz Minhena. Još da su tribine Vestfalena bile krcate kao obično, ocena o igri Borusije iz Dortmunda bi bila još bolja.

Izabrane vesti

I ovako Lusijan Favr ima razloga da bude zadovoljan, jer se tragovi duge pauze nisu videli na licima njegovih izabranika. Posebno poglavlje zaslužuju dvojica fudbalera, koji su se preporučili dda budu barjaktari šampionskog pohoda nekadašnjeg šampiona Evrope. Ne treba da pogađate mnogo, jedan od njih je Norvežanin Haland. Stigao je do desetog gola u sezoni, ali je, pre svega, bravuroznim dodavanjima i kretanjem bušio odbranu Šalkeka kada god je stigao. Tokom svih 90 minuta Haland je demonstrirao moć, koliko i Portugalac Rafael Gereiro, strelac dva gola.

Šalke je u većem delu prvog poluvremena bio ravnopravan rival. Imao je odličnu priliku preko Kaliđurija koju je Burke osujetio. Međutim, tim iz Gelzen kirhena je napraviop kobnu grešku. Kada je Haland na asistenciju Hakimija doveo Borusiju u vođstvo, gosti su uradili ono što su morali. Izašli su visoko, počeli nerezonski da se otvaraju, a to se protiv Borusije obično ne radi.

I najmanju grešku su domaći kažnjavali. Voda je ušla u uši golmanu Šalkea Šubertu koji je, uoči odlaska na odmor, lošim ispucavanjem častio velikog rivala. Igrači Dortmunda su uzeli loptu na nekih 30 metara, lako napravili višak. Za finiširanje su bili zaduženi Brandt i Gereiro – 2:0.

Igra Dormunda iz drugog poluvremena pokazala zašto nam je vrhunski fudbal nedostajao u poslednja dva meseca. To je bila esencija fudbalskog modernizma, ubijanje rivala u pojam, direktnost i ofganzivna savršenost. Kada god su igrači Šalkea pogrešili i davili se u greškama usledila je bravura.

Da, i tako može da se nazove kontra iz 49. minuta. Savršenom loptom u prostor Haland je izbacio Brandta, usledio je pas ka Azaru koji je probušio rukavice protivničkom golmanu. Šalke jednostavno nije imao rešenje za Dortmundovu brzinu.

U 63. minutu Haland je direktnom asistencijom pomogao Gereiru da stigne do drugog gola na meču.

Čisto da se zasladi četvrta uzastopna pobeda u Bundesligi i lokalnom rivalu pokaže gde mu je mesto. 

BUNDESLIGA - 26. KOLO:

Fortuna - Padernborn 0:0 (0:0)

Borusija Dortmund - Šalke 4:0 (2:0)

/Haland 29, Gerero 45, 62, Azar 48/

Lajpcig - Frajburg 1:1(0:1)

/Poulsen 77 - Gulde 34/

Hofenhajm - Herta 0:3 (0:0)

/Akpoguma 59ag, Ibišević 60, Kunja 74/

Augzburg - Volfsburg 1:1 (0:1)

/Jedvaj 54 - Stefen 43/

18.30: (2,75) Ajntraht Frankfurt (3,40) Borusija Menhengladbah (2,50)

Nedelja, 17. maj

15.30: (1,90) Keln (3,60) Majnc (4,00)

18.00: (10,0) Union Berlin (6,50) Bajern Minhen (1,25)

Ponedeljak, 18. maj

20.30: (4,00) Verder Bremen (3,60) Bajer Leverkuzen (1,90)



tagovi

BundesligaLusijan FavrAzarMatija Nastasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara