Trener Radničkog Zoran Milinković pred gostovanje u Subotici (Foto: Radnički 1923)
Trener Radničkog Zoran Milinković pred gostovanje u Subotici (Foto: Radnički 1923)

Kragujevčani na novom početku - Milinković debituje u Subotici: Krećemo u žestoku borbu za svaki bod

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.11.21. | 11:12

"Imam poverenje u ove momke i mislim da će uspeti da ostvare to što smo svi zajedno zacrtali", izjavio je novi trener fudbalera Radničkog Zoran Milinković

Posle sedam vezanih poraza (šest u Superligi) uprava kragujevačkog Radničkog se na saradnji zahvalila treneru Vladimiru Radenkoviću. Na njegovom mesto potom je postavljen bivši trener Partizana Zoran Milinković, koji će u Suboticu od 17.00 časova upisati debi na klupi tima sa Čika Dače. Iskusni stručnjak ističe da od današnjeg duela kreće velika borba za svaki bod, s ozbirom da je Radnički posle serije loših rezultat završio duboko u plej-aut zoni.

Popularni Kiza Milinković je tokom skoro dve decenije duge trenerske karijere predvodio brojne domaće i inostrane klubove, a među njegovim najvećim uspesima ubrajaju se osvojena titula prvaka Srbije sa beogradskim Partizanom, koga je uveo i u Ligu Evrope, zatim finale Kupa Srbije sa novosadskom Vojvodinom, kao i uvođenje lazarevačke Kolubare u Linglong Super ligu Srbije prošle sezone.

Izabrane vesti

Sada pred sobom ima još jedan veliki izazov, da izvuče Radnički iz krize i krene putem opstanka u elitnom rangu.

"Nakon četiri-pet treninga koliko sam odradio sa ekipom, moram istaći da sam zadovoljan zalaganjem i posvećenošću igrača, kao i njihovom ogromnom željom da što je moguće brže prevaziđu ovaj period rezultatske krize. Još uvek smo u tom nekom procesu upoznavanja, ali me raduje taj entuzijazam kod igrača, koji predstavlja dobru polaznu osnovu za dalji rad. Nemamo mnogo vremena, moramo dosta stvari da rešavamo u hodu, ali verujem da ćemo postepeno doći do jednog modela igre po kome će Radnički postati prepoznatljiv. Naravno, to ne može da se desi preko noći, ali ja imam poverenja u ove momke i mislim da će uspeti da ostvare to što smo svi zajedno zacrtali", izjavio je Milinković pred duel sa Spartakom.

Subotičani su u seriji dobrih rezultata. Pretrpeli su samo jedan poraz u poslednjih pet utakmica i to u Kupu Srbije od Dubočice (posle penala), dok su u Superligi savladali Novi Pazar (1:0), Metalac (2:0) i Kolubaru (2:1). Pred reprezentativnu pauzu su remizirali sa niškim Radničkim. Svestan je i Milinković da njegove pulene čeka težak meč, posebno jer ekipi najverovatnije neće moći da pomogne povređeni Aleksandar Varjačić, dok su pod znakom pitanja i nastupi nedavno oporavljenih Nemanje Tomića i Veljka Trifunovića.

"Spartak je čvrst, kompaktan i dobro organizovan tim, koji zaslužuje svaki respekt. Imaju jako dobar napadački tandem Tufegdžić-Nikolić, koji podršku ima u Nikoli Srećkoviću, jednom izuzetno kvalitetnom igraču koji pravi razliku na terenu. Ipak, trenutna situacija nam ne dopušta da previše razmišljamo o protivniku, već akcenat treba da stavimo prvenstveno na sebe, s obzirom da nas čeka još teških utakmica, a naš trenutni bodovni saldo nije dobar. Zbog toga je neophodna reakcija ekipe, kako bismo se što je moguće pre konsolidovali i izašli iz rezultatske krize. Verujem da su momci to prepoznali i da ćemo već od utakmice sa Spartakom krenuti u žestoku borbu za svaki prvenstveni bod", dodao je iskusni stručnjak.

SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLOSUPERLIGA SRBIJE - 17. KOLO

Petak

TSC – Metalac 1:2 (1:1)

/Stanojev 23 – Đurić 21, 91/

Subota

Proleter - Voždovac 1:0 (1:0)

/Ortiz 30/

Radnik - Kolubara 1:1 (0:1)

/Milovanović 85 - Đurenović 38/

Napredak - Radnički Niš 1:1 (1:0)

/Krunić 26 - Aksentijević 50/

Nedelja

13.30: (14,0) Mladost (6,75) Crvena zvezda (1,20)

15.45: (1,30) Partizan (5,20) Vojvodina (11,0)

17.00: (1,70) Spartak (3,70) Radnički Kragujevac (5,20)

Ponedeljak

15.00: (1,37) Čukarički (4,80) Novi Pazar (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički KragujevacSpartak SuboticaZoran Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara