(Reuters)
(Reuters)

Lazar je srećan i po velike fatalan: Samardžić daje golove ekipama iz Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 22:50

Pogodak iz nehata srpskog reprezentativca uzdrmao Inter koji je u Udinama slavio preokretom - 2:1

Kad se ova sezona završi Inter će biti prvak. Opet. A kad počne prelazni rok možda će napasti Lazara Samardžića. Još jednom. Prošlog leta usled raznih peripetija nije uspeo da ga angažuje, međutim, čini se da će ekipa koja ga bude kupila dobiti fudbalera sposobnog da daje golove timova iz Lige šampiona.

Srpski reprezentativac kao da ima poseban pik na sastave iz elitnog društva, makar one koji su predstavljali Italiju u grupnoj fazi, pa je jesenas tresao mrežu Napolija, zimus Milana, a tokom proleća i Intera. Dovoljno da mu zapreti, uzdrma temelje, a nedovoljno da ga obori, pošto izabranici Simonea Inzagija poseduju šampionski karakter, demonstriran na Dačija areni - 2:1.

Izabrane vesti

Lider Serije A je dobio poslednju utakmicu 31. kola, opet ima 14 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala, a ima i takav naboj u svlačionici da nikad ne odustaje. Čak i kad gubi, pa i kad se čini da vreme curi, nađe način da slavi. Učinio je to i posle srećnog pogotka Lazara Samardžića.

Trenutak iz završnice prvog poluvremena je bio taličan po vezistu crno-belih. Jasno se videla namera da „samo“ ubaci loptu pred peterac, ali se ona tako čudno kretala da je bežala od defanzivaca gostiju, pobegla i iz vidokruga Jana Zomera i završila u mreži. Pogodak jeste iz nehata, mada će Lazaru koristiti da upotpuni kolekciju protiv velikih, jer je osim pobrojanih tokom ove, u minuloj sezoni bio precizan protiv Napolija (u njegovoj šampionskoj sezoni) i Rome.

Udineze se sjajno držao, igrao kvalitetno u polju, velikih šansi nije imao... I opet mu nije bilo dovoljno. Čak ni za bod. Razlog: Inter je naučio kako da se takmiči. Bilo je utakmica kad je „pevao“ na terenu, sad se mučio, njegove udarne igle su zatajile, makar na prvi pogled, ali su i tako „kljakavi“ Markus Tiram i Lautaro Martines odigrali bitne uloge u kreiranju preokreta.

Francuz je izborio jedanaesterac koji je u ranoj fazi drugog poluvremena u izjednačenje pretvorio Hakan Čalnanoglu, dok je Argentinac u petom minutu nadoknade uzdrmao stativu, omogućivši Danijeleu Frateziju da poentira iz odbitka i tako razveseli čelnike Intera u loži. Odavno se nekom trijumfu nisu obradovali kao ovom.

Tako je Inter pomalo srećno, ali ipak zasluženo, produžio impresivne serije. Prva se tiče činjenice da je od poslednjih sedam mečesa sa Udinezeom dobio čak šest. Druga je upečatljivija, pošto je od početka kalendarske godine slavio na 12 od 13 utakmica Serije A, odoleo mu je samo Napoli 17. marta. I zato će biti šampion.

Zasluženo!

SERIJA A - 31. KOLO

Petak

Salernitana - Sasuolo 2:2 (0:2)

/Kandreva 52pen, Mađiore 90+1 - Lorijente 37, Bajrami 44/

Subota

Milan - Leče 3:0 (2:0)

/Pulišić 6, Žiru 20, Leao 57/

Roma - Lacio 1:0 (1:0)

/Manćini 42/

Empoli - Torino 3:2 (1:0)

/Kambijagi 6, Kančelijeri 74, Nijang 90+4 - Zapata 60, 90+1/

Nedelja

Frozinone – Bolonja 0:0

Monca - Napoli 2:4 (1:0)

/Đurić 9, Kolpani 62 - Osimen 55, Politano 57, Zjelinski 61, Raspadori 68/

Kaljari - Atalanta 2:1 (1:1)

/Auđelo 42, Viola 88 - Skamaka 13/

Verona - Đenova 1:2 (1:1)

/Bonacoli 8 - Ekuban 45, Gudmundson 58/

Juventus - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Gati 21/

Ponedeljak

Udineze - Inter 1:2 (1:0)

/Samardžić 40 - Čalhanoglu 55 pen, Fratezi 90+5/




tagovi

Serija ALazar SamardžićUdinezeInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara