Matija Popović (© MN Press)
Matija Popović (© MN Press)

Lekcije selektora Lukovića: Ovo nisu igrači, nego momci, imaju još mnogo da uče

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 11:53

„Nema mesta euforiji“, dodaju kadetski reprezentativci posle pobede nad Italijom

Takmičarski, opet su u igri. Ljudski, što je još važnije, pokazali su sposobnost funkcionisanja u napetim okolnostima. Zato Aleksandar Luković hvali pre svega mentalni pristup kadetskih reprezentativaca Srbije u drugom kolu Prvenstva Evrope u Mađarskoj i u prvi plan stavlja njihovu karakternu crtu.

Usput deli lekcije koje bi tinejdžerima trebalo da koriste u budućnosti, jer kako sam kaže predvodnik ove generacije, oni još nisu fudbaleri i što pre shvate reči učitelja imaće veću šansu da napreduju, iako su svi radosni reakcijom u meču sa Italijom (2:0).

Izabrane vesti

Zasluženo smo pobedili vrlo ozbiljnu reprezentaciju. Italija je fenomenalan tim. Patili smo, bilo je problema u određenim periodima meča, ali smo u svakom trenutku znali šta hoćemo. Nije lako vratiti se posle poraza na startu turnira, to mogu samo kvalitetni momci. Namerno ne kažem igrači, oni imaju još mnogo da uče i rade. Verujem u njih, znam sa kakvom grupom ljudi sarađujem već dve godine. Tu ne mislim samo na momke, već i na saradnike iz stručnog štaba koji rade fantastičan posao“, osrvnuo se Luković.

Orlići su turnir u blizini Budimpešte počeli porazom od Slovenije (2:4), zatim su dobili Azurine (2:0) i tako zadržali šanse za plasman u četvrtfinale.

Imamo dva dana za pripremu utakmice protiv Španije za koju se potvrdilo da je najkvalitetnija ekipa u našoj grupi. Nekad vam protivnik dozvoli da igrate koliko misli da je potrebno. Uradićemo šta je do nas i dati sve od sebe da prođemo u drugi krug prvenstva. Nema mesta euforiji, važno je što smo pobedom protiv Italije došli u situaciju da sudbinu držimo u svojim rukama. Momci su odnosom, ponašanjem i odricanjem u poslednje dve godine zaslužili da budu deo najveće evropske smotre i da do poslednjeg kola budu u konkurenciji za plasman u nokaut fazu“, dodao je Luković.

Najbolji akter meča sa Italijom bio je Partizanov napadač Matija Popović. Podelio je dve asistencije, najpre Andriji Maksimoviću.

„Nismo pali posle poraza od Slovenije, smogli smo snage da prevaziđemo teškoće i ušli jače u duel sa Italijom. Pokazalo se da smo jaka i kvalitetna grupa, pokazali smo kako se bori za boje reprezentacije Srbije. Skoro 97 minuta bez greške, taktički odgovorno, disciplinovano, uz bespoštednu borbu na svakom delu terena. Zahvalio bih se Popoviću na asistenciji, sjajno je primetio da sam na drugoj stativi, neverovatan je osećaj dati gol na ovako važnom takmičenju“, rekao je Maksimović.

Namestio je Popović i gol Mihajlu Cvetkoviću, strelcu i na premijeri.

Vratili smo se iz teške situacije, sad smo ponovo u igri za plasman među osam najboljih selekcija na kontinentu. Posle lošeg starta i poraza od Slovenije, verovali smo da možemo do podviga sa Italijom, hemija u ekipi je na izuzetno visokom nivou i krasi nas samopouzdanje. Moj pogodak je plod odlične igre celog tima u defanzivi, čekali smo kontru i posle divne akcije rešili pitanje pobednika. Istog trenutka kad je sudija označio kraj, stavili smo tačku na Italiju i okrenuli se duelu sa Španijom. Daćemo sve od sebe da prođemo u nokaut fazu šampionata“, dodao je Cvetković.



tagovi

orlićiMatija PopovićAleksandar Lukovićkadetska reprezentacija SrbijeEP za kadete

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara