Fudbaleri Napretka Mlađan Stevanović i Petar Đurićković (Foto: MN Press)
Fudbaleri Napretka Mlađan Stevanović i Petar Đurićković (Foto: MN Press)

Lepotica Đuričkovića za pobedu Napretka i miran zimski san

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 16:55

Ekipa iz Kruševca slavila na svom terenu protiv Spartaka iz Subotice u još jednom Mozzart derbiju

Fudbaleri Napretka slavili su u poslednjem meču jesenjeg dela sezone. Srušili su Spartak na svom stadionu i tako se vratili na pobedničke staze posle tri vezana poraza (ako uračunamo i neuspeh u duelu sa Radom u Kupu Srbije). Na najbolji način su okončali jesenji deo prvenstva i u dobrom raspoloženju putuju na zasluženi odmor. Odluka je u Kruševcu pala u 70. minutu, kada je Petar Đuričković postigao sjajan pogodak koji je bio dovoljan za trijumf - 1:0 (0:0).

Napredak je tako došao do devetog trijumfa u sezoni, pa je prvi deo sezone okončao na visokom petom mestu na tabeli sa 30 bodova. Spartak je sada sedmi sa tri boda manje. Važan trijumf Kruševljana kada je u pitanju borba za plej-ofa, ali i plasman u Evropu. Oba tima imaju ambicije da se domognu četvrtog mesta i potencijalnog izlaska na međunarodnu scenu, a posle 21 odigranog meča ekipa Milana Đuričića je korak bilža cilju.

Izabrane vesti

Dva momenta su obeležila meč. Posle prilično izjednačenog prvog poluvremena, nakon 19 minuta igre u drugom dogodio se prvi trenutak koji je domaćina približio trijumfu. Spartak je ostao sa igračem manje, pošto je Aleksa Đurasović zaradio direktan crveni karton. Samo šest minuta trebalo je Napretku da iskoristi brojčanu prednost.

Igrao se 70. minut kada je Đuričković sjajno prošao po levoj strani pored dvojice čuvara, otišao potom u sredinu, namestio loptu na desnu nogu i sjajno je poslao u dalji ugao protivničkog gola. Prvi gol bivšeg fudbalera Partizana u sezone - veoma efektan, ali i bitan.

Do kraja je Napredak prilično rutinski sačuvao prednost, trudio se da loptu drži što dalje od svog gola, gosti su tek u 92. minutu pripretili preko Bogićevića, koji je ipak jako slabo šutirao iz izgledne pozicije.

SRBIJA 1 - 21. KOLO

Sreda

Čukarički - Radnički Kragujevac 2:0 (0:0)

/Jovanović 62, Kopvač 82/

Četvrtak

Proleter NS - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ninković 5, Tomović 20/

TSC - Crvena zvezda 2:3 (2:2)

/Banjac 7, Stanojlović 18 - Ivanić 15, Pavkov 32, 55/

Subota

Partizan - Kolubara 1:0 (0:0)

/Menig 67/

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (0:0)

/Ratković 66 - Bastajić 58/

Napredak - Spartak 1:0 (0:0)

/Đuričković 70/

Nedelja

13.00: (2,30) Radnik (3,20) Mladost (3,25)

15.00: (1,68) Voždovac (3,70) Metalac (5,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacSpartak SuboticaPetar Đuričković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara