Đovani Lo Selso (©Reuters)
Đovani Lo Selso (©Reuters)

Lo Selsu gol i nagrada za igrača utakmice, a od Murinja - kritike

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 11:54

"Nije u dobrom fizičkom stanju", ocenio Portugalac

Totenhem je pobedom u Razgradu protiv Ludogoreca (3:1) zaseo na čelo tabele Grupe J u Ligi Evrope. Nagrada za igrača utakmice dodeljena je Đovaniju Lo Selsu, strelcu trećeg gola na meču, uprkos tome što je Hari Kejn postigao 200. gol u dresu Pevaca.

Dobra partija Đovanija Lo Selsa je ono što bi većina istakla, ali ne i Žoze Murinjo. Trener Totenhema je posle trijumfa u Bugarskoj kritikovao argentinskog fudbalera zbog loše fizičke spreme.

Izabrane vesti

„Dobar sa loptom, ali ne i bez nje. Ne nalazi se u dobrom fizikom stanju. Nije imao predsezonu", ocenio je Murinjo.

Slabija fizička sprema odredila je sudbinu Argentinca na startu sezone. Lo Selso se u Premijer ligi našao od starta na terenu samo jednom. Protiv Ludogoreca mu je Posebni ukazao priliku da počne utakmicu, ali nije odigrao svih 90 minuta. Ubrzo nakon gola je zamenjen.

„Tokom karantina prethodne sezone imao je problema, nije trenirao u tom periodu, tako da je oscilirao tokom priprema. Dakle, on tek sada počinje da nadolazi, korak po korak".

Smatra Žoze Murinjo da je Đovani Lo Selso trenutno bleda senka igrača kakav je bio i da će morati još mnogo da radi kako bi se vratio u optimalnu formu.

„Osećam da kada igra nije Đovani kojeg poznajemo, za koga znamo da je neverovatan igrač. Ali sa loptom je sjajan i on zna šta radi i razume način na koji želimo da igramo. Moramo da budemo jači, spremniji i bolji u tranziciji".

Trener Totenhema pokušava doziranjem minutaže da uvede u pravi ritam 24-godišnjeg igrača kojeg su Sparsi letos otkupili od Betisa za 32.000.000 evra nakon što je prethodno zadovoljio Murinjove apetite tokom jednogodišnje pozajmice.

„Igrao je više od sat vremena utakmicu koju smo morali da pobedimo, a koja je istovremeno bila i njegov trening za poboljšanje fizičke spreme", istakao je Murinjo.


tagovi

Totenhemđovani Lo SelsoŽoze MurinjoPremijer liga

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara