Matijas Sule (©Reuters)
Matijas Sule (©Reuters)

Mamma mia, kakva ludnica i kako igra Sule! Kaljari od 0:3 do 4:3 u nadoknadi, Ranijeri iz nokdauna do pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.10.23. | 14:46

Momak sa dvojnim državljanstvom raspametio odbranu tima iz Sardinije u prvom poluvremenu, zbog njega će “ratovati” Italijani i Argentinci… Ali, danas mu je šou ukrao Leandro Pavoleti, a ukrao je i bodove Frozinoneu

Mešala se italijanska i argentinska krv kroz istoriju, često su veze zbog sporta bile isprepletane. Najsvežiji primer je Mateo Retegi, dobio je poziv Roberta Mančinija – u tom trenutku selektor Azura – i prihvatio ga. Nastavio je bogatu tradiciju dugu skoro devet decenija, a uskoro bi još jedan “orijundi” da zaigra za Italijane.

Mamma mia, kako igra Matijas Sule, ali, i kakva ludnica na Sardiniji! Juventus je poslao bisera na pozajmicu u Frozinone, on za kratko vreme očarao sve na Čizmi i lako bi zbog momka rođenog u Mar del Plati, koji ima dvojno državljanstvo, mogli da zarate Italijani i Argentinci. Lučano Spaleti je ucaklio očima, rado bi ga video u dresu Azura, a zasigurno je ona porasla posle današnjeg slaloma krilnog napadača na Sardiniji i dva gola. Raspametio je odbranu Kaljarija, bio je tim Klaudija Ranijerija u nokdaunu, ali se poput feniksa digao iz pepela. Od 0:3 do 4:3!

Izabrane vesti

Serija A kao u dobra, stara vremena u matine terminu! I Leonardo Pavoleti kao apsolutni heroj. Pokrenuo je ekipu asisstencijom sredinom drugog poluvremena, dao je nadu Kaljariju. Verovali su na Sardiniji da mogu da okrenu utakmicu naglavačke i – uspeli su. Kako je odbrana domaćina u prvom delu drhtala kada bi se poput stihije sjurio Matijas Sule, tako je Frozinoneova panično reagovala u završnici.

U strahu su velike oči, i kod najmanje opasnosti gosti su se tresli. Za pet minuta su dva puta kapitulirali, zebnja im se uvukla u kosti, a Leonardo Pavoleti je sve to namirisao i sa sva pogotka u nadoknadi Frozinone bacio u stanje agonije, a navijače na Sardiniji u trans.

Ukrao je šou Matijasu Suleu danas, no ono što je u prvom poluvremenu prikazao argentinski dijamant sasvim sigurno biće dovoljno Lučanu Spaletiju da krene u totalnu ofanzivu u narednim mesecima i pokuša da ga obrlati, te privoli da obuče dres Italije.

Jer, ono što ume dete iz Mar del Plate je – da ti pamet stane!

Najbolji dribler Serije A mešao je čuvare, vršio presing, bio na granici nekoliko puta da ukrade loptu… Jednom je i uspeo, i završilo se – golom. Prava napast je Matijas Sule, ne daje mira protivničkim odbranama. Kaljarijeva je zažalila. Opljačkao ju je, razmenio pas sa Rejnijerom i – poslao loptu u bliži ugao.

Momci koji su na pozajmicama zračili su talentom u prvom poluvremenu. Isijavala je energija iz njih. Kombinovali su ofanzivci Juventusa i Real Madrida, vezali čuvarima noge u čvor i čini se da su odluke italijanskog i španskog velikana da ih pošalju na kaljenje bile izvrsne. Dva puta su kratko odigrali kod golova u prvom poluvremenu, samo što za drugi apsolutno sve zasluge idu na račun Matijasa Sulea.

Primio je loptu i provozao čuvare. Jedan cim, drugi… Lomio je kolena, otvorio stopalo i prvi put od dolaska u Frozinone dao dva gola na jednoj utakmici.

Frozinone je bio konkretniji u prvom poluvrmeenu, pre svega precizniji. Češće je tukao u okvir gola domaćina, incijativu preneo i na nastavak. Biciklica Marka Brešijaninija, povukao je u sredinu i – pogodio suprotan ugao. Sve vreme je lopta bežala od golmana Kaljarija.

Činilo se da domaćinu nema spasa, ali je Leandro Pavoleti sve promenio. Verovao je Klaudio Ranijeri čoveku koji do meča sa Frozinoneom nije dao nijedan gol u Seriji A ove sezone?! Izvršio je niz izmena, uveo i Gaetana Oristanija i upravo je taj duo Kaljari vratio u život. Mladi ofanzivac koji je na Sardiniju stigao na pozajmicu iz Intera savio je kiflu.

Lepotica!

Taj gol paralizovao je goste, grešili su sve više i više u predaji lopte, i to im se obilo o glavu. Jedna neopreznost, Antoan Makumbu je iščačkao loptu i imao sve vreme ovoga sveta da odabere stranu. Nije pogrešio.

A, onda je na scenu stupio Ranijerijev zlatni džoker. Zagospodario je Leonardo Pavoleti kaznenim prostorom, dva puta bio snalažljiv posle prekida i uništio Frozinone. Prvi njegov gol u nadoknadi pogledajte OVDE, a drugi OVDE. Kakav način da Kaljari upiše prvu pobedu u sezoni…

SERIJA 1 – 10. KOLO

Petak

Đenova - Salernitana 1:0 (1:0)

/Gudmundson 35/

Subota

Sasuolo - Bolonja 1:1 (1:1)

/Boloka 44 - Zirkze 3/

Leče - Torino 0:1 (0:1)

/Bonđorno 41/

Juventus - Verona 1:0 (0:0)

/Kambijaso 90+7/

Nedelja

Kaljari - Frozinone 4:3 (0:2)

/Oristanio 72, Makumbu 76, Pavoleti 90+4, 90+6 - Sule 23, 37, Brešijanini 49/

15.00: (2,05) Monca (3,45) Udineze(3,60)

18.00: (1,65) Inter (3,70) Roma (5,60)

20.45: (2,25) Napoli (3,50) Milan (3,40)

Ponedeljak

18.30: (4,90) Empoli (3,60) Atalanta (1,75)

20.45: (2,35) Lacio (3,45) Fjorentina (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KaljariFrozinoneSerija AMatijas Sule

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara