Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Maurisio Poketino ostaje u Francuskoj, želi ga Nica

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 13:35

Ne tako davno vodio je Totenhem protiv Zvezde, a uskoro bi mogao da ugosti Partizan

Govore to rezultati u Ligi 1, a videli smo i protiv Partizana - nešto u igri Nice ozbiljno ne štima.

Samo osam bodova iz osam kola u prvenstvu Francuske i remiji sa Kelnom i crno-belima u Ligi konferencije nisu učinak koji zadovoljava ambicije rukovodstva kluba sa Azurne obale. A, kako to obično biva, ceh će platiti trener.

Izabrane vesti

Francuski mediji pišu da su Lusijanu Favru odbrojani dani i da je Nica već kontaktirala Maurisija Poketina i dogovorila sastanak na kom će pregovarati o uslovima saradnje. Argentinac se u julu rastao sa Pari Sen Žermenom posle zajednički provedenih godinu i po dana, jer uprkos osvojenoj tituli nije uspeo da napravi pomak u Ligi šampiona. Mnogo više očekivali su na Parku prinčeva od trenera koji je u sezoni 2018/2019. doveo Totenhem do finana Lige šampiona.

Godinu dana kasnije Poketino je sa Totenhemom bio rival Crvenoj zvezdi u grupnoj fazi Lige šampiona, a ukoliko postigne dogovor sa čelnicima Nice, 27. oktobra ugostiće Partizan.

Sa dva boda francuski predstavnik trenutno deli s Partizanom drugo mesto Grupe D Lige konferencije. Ispred njih je Keln sa četiri, a na začelju je Slovacko sa jednim.

Iskusni Favr je letos nasledio Kristofa Galtijea na klupi tima sa Azurne obale, pošto je njegov prethodnik preuzeo Pari Sen Žermen upravo od Poketina. Povratnički mandat Švajcarca, međutim, ne teče dobro. Prvo se namučio da preko Makabja iz Tel Aviva uvede ekipu u Ligu konferencije (0:1, 2:0), a zatim su usledili i pomenuti rezultati u Ligi 1 (dve pobede, dva remija, četiri poraza) i nerešeni ishodi u mečevima sa Kelnom i Partizanom.

Mnogo bolje išlo je Favru u sezoni 2016/2017, kada je s trećeg mesta uveo Nicu u Ligu šampiona.


tagovi

Francuska Liga 1NicaMaurisio PoketinoLusijan Favr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara