Murinjo i Mijatović (©Reuters)
Murinjo i Mijatović (©Reuters)

Mijatović: Dinamo me oduševio, a Zvezdi je protiv Milana nedostajalo malo sreće

Vreme čitanja: 5min | pet. 19.03.21. | 23:14

Nekadašnji golgeter se osvrnuo na aktuelne teme u evropskom fudbalu

Pobeda i eliminacija koju je Dinamo režirao protiv Totenhema u Ligi Evrope odjeknula je Starim kontinentom, oduševivši većinu ljubitelja fudbala.

Uspeh Zagrepčana protiv izabranika Žozea Murinja nikog nije ostavio ravnodušnim, a Predrag Mijatović je o pobedi Modrih, kao i o brojnim drugim temama govorio za hrvatski portal Indeks.

Izabrane vesti

"Gledam večite derbije i sve duele Zvezde i Partizana u Evropi. U poslednjih nekoliko godina Zvezda je uzela primat u prvenstvu, a u toj poziciji je pre sedam-osam godina bio Partizan. Oni se ciklično menjaju na tronu, igraju taj svoj večni ping-pong u dominaciji kao dva najjača kluba u Srbiji. Zvezda je protiv Milana odigrala dobru utakmicu i uz malo sreće, mogla je da napravi korak više. Nisu uspeli, ali bitno je da su tu i da mogu da iznenade kao što je sinoć to uradio Dinamo. Na Balkanu je uvek bilo talenata, a zamislite kad bi u budućnosti jedan od klubova ponovio uspeh Zvezde iz 1991. godine. To bi pozitivno uticalo na ceo region. Pratim i navijam da se to dogodi", počeo je razgovor Mijatović.

Nekadašnji golgeter gledao je prenos utakmice na Maksimiru i, poput dobrog dela fudbalske Evrope, ne skriva oduševljenje igrom zagrebačkog kluba.

"Gledao sam utakmicu od prve sekunde do poslednjeg trenutka produžetka. Moram da priznam da sam potpuno oduševljen i načinom igre i motivom i koncentracijom koju su Dinamovi igrači pokazali. Iskreno govoreći, nakon prve utakmice u Londonu nisam očekivao da Dinamo može da izjednači, a kamoli da postigne treći gol za prolaz. Svaka čast. Čestitam igračima i zaista sam uživao u toj fantastičnoj utakmici".

Kec na Dinamo protiv Viljareala je 3,20

Trostruki strelac Oršić i Modri uspeli su tako da na senzacionalan način eliminišu Žozea Murinja, velikog Mijatovićevog prijatelja.

"Uoči prve utakmice Žoze se jako pribojavao Dinama. Zna kakav je balkanski mentalitet i kakvi su Dinamovi rezultati poslednjih godina, ta kriva rasta njihovih rezultata ne može da se ignoriše, pogotovo ne u nokaut fazi takmičenja. Nakon što je u Londonu Totenhem pobedio 2:0 baš niko nije očekivao da Dinamo može da ih izbaci iz Evrope. Murinjo to nije mogao da zamisli, kao ni bilo koji navijač i ljubitelj fudbala. Fudbal je opet pokazao zašto je najinteresantniji sport. Bez obzira na jačinu protivnika, nikad niste sigurni".

Murinju sledi detaljna analiza, a Dinamu potraga za trenerom nakon najnovijih događaja u vezi sa braćom Mamić na koje se i Mijatović osvrnuo.

"Iako Zoran nije bio na klupi, a razlozi su nam svima poznati, ekipa mu je na teren istrčala ekstra motivisana da pobedi, koncentrisana da to ostvari i da na kraju večeri proslavi sa svojim navijačima, kao i sa trenerom. Videlo se da je to postavljena utakmica, Dinamo je bio vrhunski pripremljen, taktički i fizički, oni se nisu raspali niti su pali. To je mnoge iznenadilo. Mislim da su Zoran i Zdravko Mamić napravili mnogo pozitivnih stvari za klub, ali ja to govorim u fudbalskom smislu. Ove druge priče poznajem šturo i mogu reći da mi je žao da im se to događa. Sa druge strane, fudbal nije samo teren, nije to samo fudbalska utakmica već kompleksan proces gde mora da se vodi računa o svemu. To je moj stav".

--------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

--------------------------------------------

Mijatović se osvrnuo i na odluku žreva Lige šampiona da u četvrtfinalu ukrsti puteve Reala i Liverpula.

"Nema više lakih protivnika i manje jakih utakmica. Na papiru to može da izgleda lagano, neto će reći da je Porto dobar žreb, ali ljudi nisu najčešće svesni šta govore. Svašta može da se dogodi u utakmici Reala i Liverpula, tu načelno nema favorita, ali moramo da kažemo da Realu njegova istorija i statistika uvek daju prednost. Liverpul ima i traumu od Reala iz finala Lige šampiona u Kijevu, ali i oni su jaka ekipa, ofanzivno kompletna i moćna".

Iako je Real konkurentan u Primeri i Ligi šampiona ovosezonski rezultati su ipak ispod nivoa na kojem je fudbalska javnost navikla da gleda Madriđane.

"Real Madrid je zadnjih deset godina napravio nešto što neće ponoviti nijedna druga generacija, nešto što je fascinantno i rezultatski jako teško. Ali sve ima svoj početak i kraj, svaki ciklus ima svoj kraj, a rekao bih da je ovaj Real u finalnom ciklusu. Iako su neki igrači u godinama, moj stav je da oni mogu da pruže i osvoje mnogo toga, ja bih im to dopustio. Borci su, imaju volju i glad da opet uđu u borbu za Ligu šampiona. Trebaće im i sreće, to se podrazumeva. Što se tiče prvenstva, Atletiko je u blagoj prednosti i očekujem da će se Real do kraja ozbiljno uključiti u borbu za tron. Na Real Madrid uvek morate da računate. Ove sezone krenuli su sa zaostatkom, morali su da se dižu, a to čak može i da bude dobro za njih".

Neizbežan je bio i komentar na priče o eventualnom povratku Kristijana Ronalda u Real.

"Postavio bih pitanje ovako: Da li je Kristijanov odlazak bio njegova ili Realova greška? Ali prvo ću podsetiti da nijedan igrač neće postići brojke koje je Kristijano postavio u Madridu. Sa njim se završio jedan ciklus. Izgubili su i on i Real. Sigurno je da bi takav igrač dobro došao ovom Realu i to svi koji prate klub znaju. Neke odluke ponekad vas odnesu na drugo mesto i ponekad shvatite da ste pogrešili, to je život".

Kad je Real u pitanju, prethodnih meseci jedna od glavnih tema je i potencijalni angažman Kilijana Mbapea, centarfora Pari Sen Žermena.

"Bilo bi interesantno da Mbape dođe u Real. Njegova kupovina je svojevrsna garancija što se tiče budućnosti za jedan veliki klub. Golgeter je, vrlo je mlad, ali iskusan i zreo. S njim dobijate sigurnost, njegova statistika je garancija dugoročne stabilnosti i to je transfer koji ima više dimenzija. Ne znam je li to realno očekivati od Reala u trenutnoj situaciji. Dok se ne smiri korona nećemo to ni znati".

Nije izostao ni osvrt na najvećeg rivala - Barselonu i situaciju sa Lionelom Mesijem.

"Vratio se predsednik Laporta koji ima izvrstan odnos s Mesijem i okruženjem kluba. Ne znam kakva je situacija po pitanju pregovora oko Mesijevog ugovora, ali ja bih volio da ostane iz dva razloga: zato što njegovo prisustvo utiče na jačinu cele lige i zato što ja utakmice Barselone gledam zbog Lea Mesija", rekao je Mijatović.


tagovi

Predrag MijatovićDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara