Ruben Loftus Čik (Reuters)
Ruben Loftus Čik (Reuters)

Milan hoće mnogo, a može malo: Zapečaćen Loftus Čik, „pojedeno“ jedno mesto za stranca

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.06.23. | 21:48

Prilična zbrka oko transfer politike Rosonera

Doživeo je Milan nekoliko teških udaraca u poslednjih mesec dana. Od odlaska legendi Paola Maldinija i Zlatana Ibrahimovića, smrti legendarnog vlasnika Silvija Berluskonija, a potom i šamara na letnjoj pijaci od gradskog rivala Intera koji im je ispred nosa preoteo Markusa Tirama.

Ali u narednim daima će biti i lepih vesti za navijače Rosonera. Makar tako misle Amerikanci na čelu kluba koji su konačno krenuli nešto da rade u letnjem prelaznom roku.

Izabrane vesti

Milan je danas dogovorio sve detalje oko transfera Rubena Loftusa Čika. Engleski vezista iz Čelsija je dugo bio želja Milana, još dok su u klubu bili direktori Maldini i Masara. Sada je novo rukovodstvo realizovalo staru želju. Danas u poslepodnevnim časovima je napravljen ključni korak u pregovorima sa Čelsijem.

Milan će za transfer platiti 16.000.000 evra fiksno plus 4.000.000 kroz bonuse. Još se samo gleda da li postoji opcija da bude pozajmica s obaveznim otkupom ugovora. Engleski vezista bi došao kao zamena za Sandra Tonalija koji se seli u Njukasl. Vrlo je moguće da ovo znači i nedolazak japanskog veziste Daičija Kamade kojem je istekao ugovor u Frankfurtu i sa kojim su Maldini i Masara ranije sve dogovorili.

Naime, Milan ima pravo da registruje dvojicu igrača sa pasošima van EU koji ne igraju u Seriji A. Dolaskom Loftus Čika, prvi slot će biti popunjen. A to znači da bi sa Kamadom bio popunjen i drugi. I to se verovatno neće desiti... A Japanac je zbog obećanja Maldiniju odbio sjajan ugovor u Dortmundu.

Milanovo rukovodstvo ima druge planove koji uključuju dvojicu Amerikanaca, Junesa Musu iz Valensije i Kristijana Pulišića iz Čelsija. Pulišić ima i hrvatsko državljanstvo pa ne zauzima mesto stranca ali bi ga Musa zauzeo. Vezista Valensije košta oko 30.000.000 evra i pitanje je da li bi njegovi zemljaci na čelu Milana hteli da izdvoje toliko novca i da ispucaju oba mesta za strance. Što se Pulišića tiče, Amerikanci su spremni da Čelsiju plate oko 20.000.000 evra za jedna od većih promašaja u istoriji londonskog kluba.

Meta Milana je bio i supertalentovani Fenerbahčeov vezista Arda Guler čija otkupna klauzula je 17.500.000 evra. Rosoneri su bili voljni to da plate ali je onda otac igrača izašao sa zahtevom da mu se plati još 18.000.000 evra provizije i Milan je odustao. Na radaru je i Alkmarov vezista Tijani Rejnders ali holandski klub traži 18.000.000 evra za njega što je Milanu preskupo... 

Sa druge strane, u Milanelo bi uskoro trebalo da dođe ofanzivni vezista Luka Romero (18) kojem je istekao ugovor u Laciju. On je danas rekao „da“ i ostaje da se usaglase detalji ugovora sa njegovim agentom Falijem Ramadanijem. Romero ima samo 18 godina, besplatan je i uklapa se u novu strategiju kluba. Izvesno je da će sutra kao prvo letnje pojačanje biti predstavljen golman Marko Sportijelo. On dolazi iz Atalante kao slobodan igrač a u ulozi Menjanove rezerve će zameniti veterane Tatarušanua i Mirantea kojima su istekli ugovori.

Traži se i centarfor. Opcija je Alvaro Morata kojeg bi Atletiko pustio na pozajmicu ali ima previsoku platu za Milanove standarde – 9.000.000 evra godišnje. Đanluka Skamaka iz Vest Hema i Noa Okafor iz Salcburga su preostale alternative, a šuška se i o šokantanom povratku Pjera Emerika Obamejana posle desetak godina.  

Konkretna pojačanja poput Sergeja Milinković Savića, Davidea Fratezija ili Lazara Samardžića za sada su veoma daleko i verovatno će završiti u redovima nekih od direktnih konkurenata poput Intera, Juventusa i Napolija.

 


tagovi

Ruben Loftus ČikLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Milan
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara