Milan je najveći trošadžija Serije A: Ozvaničen i dugo čekani Holanđanin kao zamena za Tonalija

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 17:42

Peto pojačanje Rosonera ovog leta

Velike promene u upravi i zaokret u transfer politici su ubrzali Milan na letnjoj fudbalskoj pijaci.

Rosoneri su danas ozvaničili i peto letnje pojačanje. Petogodišnji ugovor je potpisao holandski vezista Tidžani Rejnders (24). Milan je AZ Alkmaru za njegove usluge platio 20.000.000 evra fiksno i mogao bi još 4.000.000 kroz bonuse.

Izabrane vesti

Milan je dovođenjem holandskog veziste prebacio granicu od 50.000.000 evra potrošenih na pojačanja. Ako se ne računaju otkupi pozajmljenih igrača već samo nove akvizicije, Milan je za sada najveći trošadžija Serije A. Pre Rejndersa su za po 20.000.000 evra od Čelsija kupljeni Ruben Loftus Čik i Kristijan Pulišić, dok su kao slobodni igrači došli mlado krilo Luka Romero iz Lacija i rezervni golman Marko Sportijelo iz Atalante.

Holanđanin bi trebalo da bude rešenje za vezni red sa kojim će Milan imati ozbiljne probleme. Rejnders je došao kao zamena za Sandra Tonalija koji je otišao u Njukasl, a podsetimo da je na višemesečnoj pauzi zbog povrede i Ismael Benaser. Rejnders je taj centralni vezni koji će zauzeti njihovo mesto, a vezni red bi sa njim trebalo još da kompletiraju Ruben Loftus Čik i Rade Krunić. Makar dok se Benaser ne oporavi...

Rejnders je prošle sezone bio nezamenljiv u timu AZ Alkmara. Odigrao je svih 34 meča u Erediviziji (samo dva puta zamenjen) i svih 12 u Ligi konferencije (zamenjen samo jednom). U svim takmičenjima je upisao sedam golova i 12 asistencija, a sezonu u holandskom šampionatu je završio kao fudbaler sa najviše uspešnih driblinga – 51.

Novi ljudi koji vode Milanov sportski sektor su ga još na proleće naciljali kao glavnu metu za poziciju centralnog veziste i potom su usledili dugi i naporni pregovori. Milan je krenuo sa ponudom od 16.000.000 evra i bonusima, AZ je tražio 25.000.000. Na kraju su se našli na sredini. Presudila je jaka želja igrača koji je pritiskao holandski klub da koriguje stavove i cenu. U Milanu je parafirao ugovor na pet godina vredan 1.700.000 evra neto po sezoni i zadužio dres sa brojem 14.

Rejnders je 17. Holanđanin u istoriji Milana. Od njefgovih zemljaka dres milanskog velikana su između ostalih nosila slavna imena poput Marka van Bastena, Ruda Gulita, Frenka Rajkarda, Klarensa Sedorfa, Japa Stama, Edgara Davida, Patrika Klajverta, Marka van Bomela...

Očekuje se da Milan dovoede još nekoliko pojačanja do kraja prelaznog roka. Mete u špicu Mehdi Taremi i Alvaro Morata, prva želja za desno krilo je Samuel Čukvueze iz Viljareala, a vezni red bi mogao da pojača i Junus Musa iz Valensije.


tagovi

Tidžani RejndersLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara