Nani (©AFP)
Nani (©AFP)

MLS: Prestonički bedem čeka raspucanog Nanija

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.05.21. | 23:10

Di Si Junajted domaćin Orlandu

Jedan od tri neporažena sastava u dosadašnjem toku MLS-a noćas će biti na teškom ispitu. Orlando Siti gostuje Di Si Junajtedu na Audi Fildu u Vašingtonu, rivalu koji se nada da može da nastavi na talasu pobede od pre tri dana. Crno-crveni su u sredu savladali Čikago Fajer minimalcem, dok Orlando ove sezone još nije osteio gorčinu poraza produživši seriju na četiri meča remijem protiv Njujork Sitija prošle nedelje (02.00).

Posle tri uzastopna poraza od Nju Inglanda, San Hozea i Kolambusa, Di Si Junajted se u sredu vratio na pravi put, zahvaljujući ranom golu Edisona Floresa, koji je bio dovoljan da se zapečati pobeda nad Čikagom. Pogodak posle samo sedam minuta igre u tom meču bio je pozitivan znak za trenera Ernana Losadu, doskorašnjeg stratega belgijskog Beršota, koji je prethodno video kako njegova ekipa prima gol u prvih 20 minuta igre u tri ovosezonska meča.

Izabrane vesti

02.00: (3,00) Di Si Junajted (3,30) Orlando (2,40)

Pobeda nad Čikagom sredinom nedelje svrstala je klub iz prestonice SAD u gornju polovinu tabele Istočne konferencije sa šest bodova, sa samo dva boda zaostatka za vodećima u konferenciji. Čini se da Di Si ume da se izbori sa činjenicom da nema mnogo lopte u nogama, jer je ove sezone pobedio u oba meča, uprkos tome što je imao manje od 50% poseda, dok je na gostovanju izgubio tri uzastopne utakmice u kojima je imao više lopte nego njegovi protivnici.

U svom meču u sredu, defanzivna trojka Di Sija, koju su činili Brendan Hajns-Ajk, Frederik Brijan i Toni Alfaro, izgledala je najbolje moguće u dosadašnjem delu kampanje, isključujući opasnog Roberta Beriča i ograničavajući Čikago na samo tri šuta u gol.

Pošto je Orlando prošle godine prvi put u istoriji franšize igrao završnicu plej-ofa Istoka, očekivanja su pred ovu sezonu bila velika za kormilara Oskara Parehu i njegove igrače. Do sada su 2021. godine bili nepobedivi u četiri uvodna meča, uključujući tri remija protiv Atlante Junajted, Sporting Kanzas Sitija i Njujork Sitija.

Od imenovanja Kolumbijca Parehe krajem 2019. godine, Lavovi su postali jedna od najstrašnijih odbrana u MLS-u, primivši 25 golova u skraćenoj kampanji 2020. i samo dva puta do sada, što ih svrstava zajedno sa Sijetlom među najbolje defanzive. Orlando je uspeo da zadrži jezgro svog tima netaknutim tokom predsezone, što je napravilo veliku razliku u ranoj fazi ove kampanje, jer izgleda samopouzdano i udobno, posebno pozadi. Brazilski centralni bek Antonio Karlos verovatno je bio jedan od najboljih defanzivca lige do sada, dobivši 15 od 20 duela i napravivši sedam ključnih intervencija.

Golman Džon Kempin imao je solidan debi za Di Si Junajted, spasivši sva tri udarca sa kojima se suočio dok je ujedno sakupio svoj prvi meč u kojem nije primio gol u MLS-u od 2017. godine. Domaćin ima nekoliko igrača sa nepoznatim povredama, uključujući Jordija Rejnu, Kevina Paredesa, Krisa Odoi-Atsema, Grifina Jova i Džejkoba Grina. Pol Ariola ostaje po strani zbog problema sa butnim mišićima, Bil Hamid se oporavlja od operacije prepona, a Stiv Birnbaum je u januaru operisao članak.

Napadač Orlanda Alešandre Pato operisao je koleno i mogao bi da izostane u doglednoj budućnosti. Uri Rosel i Dejvid Loera ostaju po strani jer obojica imaju povrede kolena. Portugalac Nani, nekadašnja zvezda Mančester Junajteda, bio je najveća pretnja u timu golovima na svakoj od njegove poslednje tri utakmice, dok je Kris Mjuler još uvek u potrazi za svojim prvim golom u novoj sezoni pošto je u prethodnoj kampanji postigao 10 pogodaka.

MLS

Nedelja

Sinsinati - Inter Majami u toku

23.55: (1,65) Nju Ingland (3,80) Kolambus (5,50)

Ponedeljak

02.00: (3,00) Di Si Junajted (3,30) Orlando (2,40)

03.30: (2,20) Sijetl (3,45) Los Anđeles FK (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

MLS ligaMLSOrlando SitiDi Si JunajtedNani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara