(©Reuters)
(©Reuters)

Mrtva trka u Engleskoj za drugog špica, Sautgejt na slatkim mukama: Votkins kao niko nikad u Vili

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.04.24. | 18:05

Napadač kluba iz Birmingema učesvovao kod čak 28 golova ove sezone, međutim, dva njegova trzaja glavom i rekord samo su sprečili Brentford da pokori Vila park – 3:3

Bliži se Evropsko prvenstvo i svi selektori nadaju se samo jednome: da standardni reprezentativci i oni koji se nalaze u najužem krugu kandidata za konačni spisak budu zdravi. Za Gareta Sautgejta sa Molinoa nisu stigle dobre vesti, jer povredu je doživeo Džared Bouven. Početkom drugog poluvremena je posle prodora i kontakta sa brazilskim vezistom Žoaom Gomesom ostao na travi, lekarski tim je pokušao nda ga osposobi, ali nije vredelo.Jedna briga, ali i jedna slatka muka za selektora Engleske, vezana za napadače.

Imaće ih prilikom određivanja putnika za Nemačku kada bude birao koga će voditi da bude zamena Hariju Kejnu. U martovskom okupljanju Ajvan Toni je iskoristio priliku, iznudio jedanaesterac, pretočio ga u pogodak i u globalu odigrao odličan meč protiv Belgijanaca. I izbio na pol-poziciju, međutim, paklenu konkurenciju imaće u Oliju Votkinsu. Niko nikada u dresu Aston Vile u jednoj sezoni nije učestovao u više golova od njega, upleo je prste kod 28, spakovao dva komada Brentfordu i ispravio jedan deo brljotina defanzivaca – 3:3 (1:0).

Izabrane vesti

Neprimetan je bio Oli Votkins na Vembliju u duelu sa Brazilcima, gotovo ništa vredno pomena nije uradio. Garet Sautgejt ga je za utakmicu sa Belgijom poslao na klupu, tek u fuinišu da šansu sa kašičicu, a sa Ajvanom Tonijem – pogodio. Vodiće napadači Aston Vile i Brentforda mrtvu trku do poslednjeg trenutka, a Vilin špic je grizao u direktnom duelu.

Ajvan Toni je veći deo meča presedeo na klupi, prvi put od povratka posle suspenzije nije se našao u startnoj postavi i imao je šta i da vidi – šou suparnika za mesto u reprezentaciji. Jedan rekord je pao, Oli Votkins nadmašio je brojke Dvajta Jorka iz sezone 1995/1996 po broju datih i nameštenih golova, a uskoro će i drugi. Kristijan Benteke je 19 puta tresao mrežu za Aston Vilu u Premijer ligi pre nešto jače od jedne decenije, sada je Oli Votkins udaljen samo jedan pogodak.

Izvadio je fleke defanzivaca Oli Votkins drugim trzajem glavom, sprečio je Brentford da pokori Vila park, međutim, korak napred ka izlasku u Ligu šampiona nije napravljen. Neshvatljiv pad dožoveo je tim Unaja Emerija u sredinom drugog poluvremena. Za nepunih deset minuta čak tri puta je kapitulirao.

Čudne stvari dešavale su se u Birmingemu, ali i na Molinou...

Do poslednjih dvadesetak minuta Vest Hem nije video svetlo na Molinou. Sve je bilo tamno. Ne samo da se Džared Bouven povredio i da je Dejvid Mojes morao da pretumba formaciju, nego je londonski klub bio u minusu. Emerson je skrivio penal, koji je realizovao Pablo Sarabija za Vulvse, kasnije je italijanskom levom beku i poništen pogodak, međutim, završnica Čekićara bila je furiozna – 2:1 (0:1).

Prvo je Maks Kilman igrao rukom, a Lukas Paketa je bio hladan kao špricer protiv Španaca na Santjago Bernabeuu u nadoknadi. Elegantno je prišao lopti, sačekao da golman počne da pada i ćušnuo je u mrežu. A, onda trenutak magije! Džejms Vord Prauz najbolji je izvođač prekida na Ostrvu, pakuje golova iz slobodnjaka kao nekada Dejvid Bekam. Danas je otišao korak dalje – pogodio je iz kornera za pobedu.

Vest Hem će voditi bitku sa Mančester junajtedom za izlazak u Evropu, možda i Brajtonom i Čelsijem, a sigurno sa Njukaslom. Pohurao ga je napred Bruno Gimarais, dao je gol posle dva meseca u Premijer ligi. Bacio je Fulam na kolena i odneo bodove sa Krejven kotidža – 1:0 (0:0).

Biće dramatično i u borbi za opstanak... Evertonu je od pomoći bilo to što je kazna ublažena, umesto deset skinuto mu je šest bodova, a posle trijumfa nad Barnlijem – 1:0 (0:0), zahvaljujući Dominiku Kalvertu Luinu, sve je dalje od opasne zone. A, iz nje bi uskoro mogao da izađe i Luton. Drastično bolje igra u drugom delu sezone, a na lude završnice se pretplatio. Gubio je od Bornmuta početkom drugog poluvremena i – preokrenuo. I to kako: Džordan Klark dao je prvenac u Premijer ligi, da bi Karlton Moris pred samo nadoknadu zatresao mrežu. I sada je situacija takva da su Šeširžije poravnate sa Notingem Forestom, prvim iznad crte.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota

Kristal Palas - Mančester Siti 2:4 (1:1)

/Mateta 3, Eduar 86 - De Brujne 13 i 70, Luis 47, Haland 66/

Aston Vila - Brentford 3:3 (1:0)

/Votkins 39, 81, Rodžers 46 - Zanka 59, Embuemo 61, Visa 68/

Everton - Barnli 1:0 (1:0)

/Kalvert Luin 45+2/

Fulam - Njukasl 0:1 (0:0)

/Gimarais 81/

Luton - Bornmut 2:1 (0:0)

/Klark 73, Moris 90 - Tavernije 52/

Vulverhempton - Vest Hem 1:2 (1:0)

/Sarabija 33pen - Paketa 73, Vord Prauz 85/

18.30: (5,60) Brajton (3,70) Arsenal (1,65)

Nedelja

16.30: (4,80) Mančester Junajted (3,90) Liverpul (1,70)

18.30: (7,75) Šefild Junajted (4,80) Čelsi (1,40)

19.00: (1,42) Totenhem (4,60) Notingem Forest (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarnliLuton TaunBornmutVulverhemptonBrentfordFulamEvertonVest HemNjukaslAston VilaPremijer ligaOli VotkinsAjvan ToniAleks BouvenGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara