(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (nedelja, 21. april): Kakav dan – dva El Klasika

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 08:05

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

RADNIČKI NIŠ – RADNIK, 20.00

Izabrane vesti

/Fudbal, Srbija 1/

Ovo je možda jedna od ključnih utakmica za niški Radnički u borbi za opstanak. Ne bi smele Nišlije da imaju problema, pošto je Radnik zakucan za dno tabele i naredne godine igraće u nižem rangu. Međutim, Surduličani tradcionalno igraju vrlo dobro na Čairu. N prethodnom meču u osnovnom delu prvenstva slavili su sa 3:0. Radnički ove sezone nije postigao gol protiv Radnika. Inače, domaćin ima četiri pobede u prethodnih pet susreta.

FULAM – LIVERPUL, 17.30

/Fudbal, Engleska 1/

Liverpul je u jako teškom momentu. Porazom od Kristal Palasa su prepustili lidersku poziciju, potom su u Bergamu ispali iz Liga Evrope. Fulam nema izrađen takmičarski motiv, pošto su Kolibari u zlatnoj sredini. Zanimljivo je da su Redsi na poslednja tri takmičarska meča postigli samo jedan gol. Kada igraju ova dva kluba gg je redovna pojava.

ASTON VILA – BORMUT, 16.00

/Fudbal, Engleska 1/

Aston Vila se plasirala u polufinale Lige Konferencije posle drame u Lilu. Ekipa iz Birmingema će pokušati da do kraja takmičarske godine opstane na četvrtoj poziciji i obezbedi učešće u Ligi šampiona. Bormut je daleko od opasne zone. Bormut ne leži Aston Vili. Domaćin ima samo jedan trijumf nad današnjim rivalom u prethodnih pet međusobnih mečeva.

ALAVES – ATLETIKO MADRID, 18.30

/Fudbal, Španija 1/

Aleves još nije obezbedio opstanak i gledaće da na sve načine da iskoristi psihičku i fizičku istrošenost Jorgandžija posle poraza od Dortmunda i eliminacije iz Lige šampiona. Atletiko je trenutno u zoni Lige šampiona, ali mu ozbiljno preti Atletik Bilbao. Na prethodnom gostovanju u Vitoriji, Atletiko je poražen minimalnim rezultatom.

REAL MADRID – BARSELONA, 21.00

/Fudbal, Španija 1/

Ključan Klasiko u borbi za šampionsku titulu. Real trenutno ima osam bodova više od Blaugrane i u slučaju pobede rešiće pitanje šampiona. Dva tima u različitom raspoloženju dočekuju najveći meč španskog fudbala. Real posle prolaza u Mančesteru, Barselona posle eliminacija od PSŽ-a. Ovo im je treći susret ove sezone. U prvom prvenstvenom Real je slavio na Monžuiku sa 2:1, dok je još ubedljiviji bio u Superkupu (4:1).

PSŽ – LION, 21.00

/Fudbal, Francuska 1/

Posle užasnog perioda Lion se podigao i vezao tri pobedee. Imaju i dalje gosti šampionske ambicije, ali u nezgodnom trenutku stižu u Pariz, posle velikog trijumfa Svetaca u Barseloni. PSŽ ima deset bodova više od Bresta i odbraniće titulu u Francuskoj. Međutim, moraju domaćini da budu oprezni. Imaju samo jedan trijumf u prethodna četiri međusobna duela.

MONCA – ATALANTA, 20.45

/Fudbal, Italija 1/

Atalanta je napravila veliki podvig, izbacivši Liverpul iz Lige Evrope. Međutim, u Seriji A Boginja Provincije je tek na sedmoj poziciji. Atalanta ima samo jedan trijumf u poslednjih pet susreta, i to na Enfildu. Monca je, takođe, u lošem momentu. Bez pobede je od 16. marta.

OLIMPIJAKOS – PAOK, 19.30

/Fudbal, Grčka 1/

Ovo je jedna od najvažanijih utakmica u Grčkoj ove sezone. Oba tima jure lidera iz AEK. Samo pobednik ovog duela ostaće u trci. Olimpijakos je u boljem momentu, jer je u četvrtak veče prošao dalje u Istanbulu. Olimpijakos je već slavio protiv PAOK-a u plej-ofu. Bilo je 4:1.

RIVER – BOKA JUNIORS, 20.30

/Fudbal, Argentina 1/

River u mnogo boljem momentu čeka El Klasiko. Domaćin ima četiri pobede u nizu. Sa druge strane dueli Boka Juniors su vrlo neefikasni u poslednje vreme. Na tri prethodna duela došlo je 0-2 gola. Takođe, na poslednjih pet susreta Rivera i Boke došlo je 0-2 gola.

IGOKEA – PARTIZAN MOZZART, 18.00

/Košarka, plej-of Jadranske lige/

Partizan Mozzart ima prvu meč loptu za odlazak u polufinale. Crno-beli su lako slavili u beogradskom meču. Crno-beli u seriji od pet pobeda. Igokea je praktično već prežaljena, ali klub iz Republike Srpske je već ove godine slavio protiv Partizana.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara