Zoran Milinković (©Starspot)
Zoran Milinković (©Starspot)

Napredak sa novim trenerom i bez Tomića traži skok preko Vojvodine

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.04.22. | 11:11

Kruševljani gostuju u Novom Pazaru (petak, 16.15) na otvaranju 29. kola Superlige Srbije. U borbi za plej-of važan je i meč Kolubare i Mladosti (18.30)

Zakuvalo se u borbi za plej-of Superlige Srbije. Tako je i moralo da bude, s obzirom na to koliko imamo veliki broj klubova sličnog kvaliteta. Dosta se toga promenilo od početka prolećne polusezone, pa su tako Vojvodina i Napredak, timovi koji su zimus „viđeni“ kao najozbiljniji konkurenti u borbi za Evropu, sada na granici da ispadnu u plej-aut. Kruševljani će prvi probati da prekinu seriju loših rezultata, protiv Novog Pazara (petak, 16.15 časova) na otvaranju 29. kola našeg šampionata.

Od početka 2022. godine Napredak je odigrao sedam takmičarskih utakmica, a nije zabeležio nijednu pobedu. Zato, bez posla je ostao doskorašnji šef stručnog štaba Ivan Stefanović. Njega je zamenio iskusni stručnjak Zoran Milinković, koji će danas da debituje na klupi Kruševljana.

Izabrane vesti

Biće to nekadašnjem strategu Partizana 15. klub u karijeri, od čega 12. domaći. Ove sezone je Milinković vodio Radnički iz Kragujevca u Superligi, a prethodno je radio redom u Obiliću, BSK Borči, Kolubari, Sremu, Spartaku, Vojvodini, OFK Beogradu, Arisu, Voždovcu, Partizanu, Anortozisu, Borcu iz Banjaluke, Radu, opet Kolubari, pa ponovo u Borcu do neuspeha u evropskim kvalifikacijama prošlog leta.

Kadrovska situacija je dosta dobra. Pauziraće Stefan Jovanović zbog parnih kartona, a u konkurenciji nisu povređeni Nemanja Tomić i Miloš Džugardić, koji se povredio na prijateljskoj utakmici sa niškim Radničkim. Svi ostali su spremni i orni za gostovanje Novom Pazaru. Čuo sam kakve su ambicije domaćina, naravno legitimno je da idu na pobedu imajući u vidu situaciju u kojoj se nalaze. Mi isključivo gledamo sebe, ubeđen sam da je iza nas period dobrog rada i da su igrači spremni da daju pravu reakciju dobrom igrom“, kazao je Milinković.

16.15: (2,60) Novi Pazar (3,10) Napredak (2,85)

Ono što je dobra stvar po domaćina, kapiten Saša Marjanović je spreman da zaigra od prvog minuta, pošto se oporavio od povrede zbog koje nije bio u konkurenciji za prijateljski meč sa Nišlijama.

Ukoliko Napredak najzad dođe do te pobede, na koju čeka od 18. decembra, barem će na jedan dan da prestigne sedmoplasiranu Vojvodinu, koja u subotu gostuje Radničkom u Kragujevcu. Da bi to postigao, kruševački prvoligaš mora da poradi na realizaciji, jer je ove godine postigao samo četiri pogotka. Dva je dao TSC-u (2:2), po jedan Proleteru (1:1) i u prošlom kolu Voždovcu (1:3). Jesenas je duel Napretka i Novog Pazara završen 1:1.

Novopazarci sada ne bi bili zadovoljni samo jednim poenom, jer im on ne ostavlja puno prostora za grešku u plej-autu. U dobroj su formi, nisu izgubili u poslednja dva kola (0:0 protiv Mladosti, pa 2:1 protiv Spartaka), ali i dalje su poslednji na tabeli. Da bi izbegli da ne igraju ni baraž za opstanak protiv člana Prve lige moraju da nadoknade devet poena, za koliko su bolji Subotičani koji su iznad crte.

U poslednjem kolu ove faze Superlige Napredak će dočekati Metalac, dok će Novi Pazar da gostuje Radniku u Surdulici.

Posle duela u Novom Pazaru, u Lazarevcu će se sastati Kolubara i Mladost. Obe ekipe su na pozicijama koje vode u plej-aut, ali u isto vreme sa šansama da se kroz preostala dva kola probiju do neke od prvih osam pozicija. Da bi to učinili moraće da osvoje maksimalan broj bodova, što umanjuje šanse da ijedna šansa kalkuliše ovog popodneva.

Obe ekipe su bez trijumfa u poslednja tri kola. Kolubara je doduše imala znatno teži raspored u tom periodu, igrala je protiv oba Radnička i potom Crvene zvezde neposredno pred odlazak na pauzu zbog mečeva reprezentacija. Tim iz Lučana nije zabeležio nijednu pobedu u martu, u tom periodu je osvojio samo dva poena. Pamtiće se svakako meč sa Metalcem u prošlom kolu, kada je pobeda trijumf delovao tako blizu posle pogotka Đorđa Gordića u 92. minutu, ali je 20-godišnji defanzivac Ilija Milićević praktično već u sledećem napadu ponovo poravnao rezultat i postavio konačnih 3:3.

Na ovoj pauzi smo pokušali da se malo oporavimo, ima dosta igrača koji su bili povređeni, a i sada imamo dosta personalnih problema. Ono što je meni malo čudno je utisak da se ova utakmica glorifikuje u smislu da ona nešto određuje. Na početku sam rekao i stalno ponavljam i upozoravam: Mi smo još uvek u borbi za opstanak! Naš prioritetan cilj je to i dok ga ne ostvarimo, nemamo pravo na nikakve druge ciljeve“, poručio je strateg Kolubare Dejan Đurđević.

U poslednjem, 30. kolu, Mladost dočekuje niški Radnički, dok Kolubara gostuje u Subotici.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA SRBIJE – 29. KOLO

Petak

16.15: (2,60) Novi Pazar (3,10) Napredak (2,85)

18.30: (2,40) Kolubara (3,30) Mladost Lučani (3,00)

Subota

14.00: (1,22) Partizan (6,50) TSC Bačka Topola (13,0)

14.00: (3,15) Radnički Kragujevac (3,20) Vojvodina (2,35)

16.15: (12,0) Radnički Niš (5,80) Crvena zvezda (1,25)

18.30: (2,25) Metalac (3,30) Spartak Subotica (3,25)

Nedelja

16.15: (2,00) Voždovac (3,45) Radnik Surdulica (3,80)

18.30: (3,80) Proleter (3,45) Čukarički (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Zoran MilinkovićNapredak KruševacSuperliga SrbijeFK Novi PazarNovi PazarKolubara LazarevacMladost LučaniDejan Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara