Fudbaleri Brage (©AFP)
Fudbaleri Brage (©AFP)

Nema milosti za izbeglice, Aveš sanja čudo protiv Belenensešove reinkarnacije

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.06.20. | 12:15

Braga veliki favorit

Samo da je pre pandemije bila malo bliža vrhu... Drugačija bi se priča sada pričala u Bragi. Ovako, kiksevi Porta i Benfike odmah po okončanju pauze nisu od suštinskog interesa za sastav sa severa Portugalije. Previše je 14 bodova za Kustodijove momke, iako imaju meč manje, koji će baš večeras da odigraju u "gostima" Santa Klari (20.00).

Bez ikakvog preterivanja moglo bi da se kaže da je za Bragu susret sa bratskim timom Benfike odlična opcija za nastavak sezone. Em se radi o timu koji je po kvalitetu slabiji, a naročito zato što će do kraja prvenstva da bude "izbeglica". Santa Klara se privremeno oprostila od arhipelaga Azora i Ponta Delgada, pošto njen stadion nije dobio dozvolu i preostale utakmice će igrati u Oeirasu u blizini Lisabona, koji je od njenog doma udaljen skoro 1.450 kilometara. Primera radi, Braga je od mesta odigravanja susreta daleko 380 kilometara.

Izabrane vesti

Pre pauze u šampionatu, Braga je bila veoma dobra. Zasela je na treće mesto nanizavši deset mečeva bez neuspeha, na kojima je ostvarila devet pobeda. Za nju je pandemija bila možda najnegativnija posmatrajući ostatak lige.

I pored te serije, Braga je velika zagonetka. Do zaključavanja šampionata bila je čvrsto na nogama, ali ostaje da se vidi kako će se navići na život bez trenera Rubena Amorima. Talentovani stručnjak prešao je u Sporting, a njega je zamenio Kustodio, početnik. Nekadašnji as Brage i reprezentativac debitovao je pobedom u poslednjoj utakmici pred pauzu.

Poslednji duel dana rezervisan je za Aveš i Belenenseš (22.15). Najgori tim lige pokušaće da se ponovo pokrene. Nalazi se devet bodova od sigurne luke, ali čuda se događaju. Možda je pauza za koronavirus bila neophodna za tim?

Aveš će verovatno morati da već počne da planira sledeću sezonu, i to za niži rang. Tim bez "početka, sredine i kraja", sa odbrambenim problemima, nalazi se u poziciji fenjeraša još od šestog kola i od tada nije uspeo da "digne glavu", uprkos činjenici da je sa Nuno Mandom na klupi od novembra pokazao određeno poboljšanje. Kada se svemu tome dodaju i finansijski problemi koji su zadesili klub, a fudbaleri bili neplaćeni nekoliko meseci, onda nije ni čudo...

U drugoj sezoni posle "reinkarnacije" Belenenseš se bori sa svojim bogovima i demonima da bi izbegao kobne posledice. Promena trenera u januaru, kada je nekadašnji reprezentativac Portugalije Peti nasledio Pedra Ribeira, dala mu je podsticaj, uglavnom zato što je 43-godišnjai omanuo u upravljanju malim i srednjim timovima. Prekid je omeo plavo-bele iz Lisabona, pošto je vezao četiri meča bez poraza, međutim, vrlo je blizu željenog cilja.

PRIMEIRA - 25. KOLO

Sreda

Portimonense - Žil Visente 1:0 (0:0)

/Lukas 49/

Famalikao - Porto 2:1 (0:0)

/Martins 48, Pote 78 - Korona 74/

Četvrtak

Maritimo - Setubal 1:1 (1:0)

/Pinjo 11 - Guedeš 82/

Benfika - Tondela 0:0

Gimaraiš - Sporting 2:2 (1:1)

/Tešeira 32, Edvards 68 – Šporar 18, 51/

Petak

20.00: (6,25) Santa Klara (4,00) Braga (1,55)

22.15: (2,90) Aveš (3,10) Belenenseš (2,55)

Subota

22.15: (2,55) Boavista (2,95) Moreirense (3,05)

Nedelja

22.00: (1,65) Rio Ave (3,80) Pasoš Fereira (5,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 2BragaBelenensesAves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara