(© Reuters)
(© Reuters)

Nemci rešavaju problem u špicu: Stiže dečko koji davi odbrane rivala, a neće da igra za Tursku

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 11:18

Deniz Undav pristao da igra za Nagelsmana

Dobili su Nemci pojačanje u napadu, pola godine pre početka Prvenstva Evrope. Pozicija na kojoj najviše škripi godinama osvežena je pristankom Deniza Undava da obuče dres Elfa. A to će se desiti već u martu.

Špic Brajtona, trenutno angažovan na pozajmicu u Štutgartu, privukao je pažnju Julijana Naglesmana od početka sezone, jer blista u Bundesligi. Kako selektor Pancer divizije na raspolaganju ima samo Niklasa Filkruga iz dortmundske Borusije kao klasičnog centarfora jasno je zbog čega je zagrizao za 27-godišnjeg fudbalera. Undava je mamila i Turska koja se u velikom stilu domogla završnog turnira, ali je Deniziako ima turke korene – odlučio da igra za Nemačku.

Izabrane vesti

To je nagovestio posle kup susreta sa Borusijom, kad su ga pitali da li je odabrao reprezentaciju koju će predstavljati:

Jedinstvo, pravda i sloboda“.

To su bila reči momka rođenog u Ahimu, u Donjoj Saksoniji, kojima jasno stavlja do znanja da želi da igra za državu u kojoj je odrastao, ne onu odakle su preci. Njegovi su, inače, poreklom Kurdi, potiču sa teritorije jugoistočne Turske, a ako se zna da u mlađim kategorijama nikad nije igrao ni za jednu selekciju, videli su šansu da ga ugrabe kako bi bili što jači na Prvenstvu Evrope. Na kraju ga je, ipak, dobio Julijan Naglesman, koji će prema najavama iz Nemačke proveriti koliko Deniz može već tokom martovskog okupljanja. Kako Pancer manšaft baš i nema veliki izbor u špicu (pozivani još Kevin Šade, Kevin Berens i Timo Verner) logično je da centarfor Štutgarta dobije prostor.

Naročito ako se zna da je ove sezone Deniz Undav postigao devet golova na 12 utakmica i pokazao se kao sjajna investicija Štutgarta, koji će u junu imati mogućnost da ga otkupi po ceni od 12.000.000 evra, s tim da će to zavisiti i hoće li se klub domoći Lige šampiona, a trenutno je treći na prvenstvenoj tabeli, odmah iza Leverkuzena i Bajerna.

Undav je zablistao pre nekoliko sezone u dresu belgijskog Union Sen Žiolaza, posle čega ga je januara 2022. kupio Brajton za 7.000.000 evra.



tagovi

ŠtutgartDeniz UndavBundesligaFudbalska reprezentacija NemačkeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara