Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Nepravda? Ivić dobio otkaz na 'minus jedan'

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 09:39

Krasnodar za raskid ugovora mora da mu isplati 1.500.000 evra

Grom iz vedra neba: Vladimir Ivić dobio je otkaz, više nije trener Krasnodara!

Do zimske pauze niko u Rusiji nije imao dilemu, Vladimir Ivić bio je najbolji trener u jesenjem delu šampionata. Sa Krasnodarom je bio prvi, svi su bili saglasni u oceni da njegov tim igra dobro i dopadljivo. Dopirale su informacije da mu se smeši produžetak saradnje, da je novi ugovor spreman, ali umesto nagrade – otkaz.

Izabrane vesti

Ruski šampionat se nastavio prvih dana marta, Krasnodar je remizirao sa Rubinom iz Kazanja, zatim izgubio od Rostova i prepustio prvo mesto Zenitu iz Sankt Peterburga. Iako je na samo jedan bod zaostatka u odnosu na novog lidera, po mišljenju odgovornih u klubu više nego dovoljno da se raskine saradnja i da se sve od jesenas zaboravi.

Te rezultate kao da je neko obrisao gumicom. Kao da ničega nije bilo, a uradio je srpski strateg mnogo toga kvalitetnog sa Krasnodarom.

Istina, otkako se sezona nastavila, Krasnodar je bio u slobodnom padu. Nije upisao pobedu u dva kola Premijer lige, a pride je poražen i u kupu od Himkija. Ali, isto tako Vladimir Ivić nije dobio pojačanja na kojima je insistirao i koja su mu bila obećana. Kevin Kastanjo stigao je za 7.500.000 evra iz meksičkog Kruz Azula, a pojačanje na krilnoj poziciji bio je Viktor Sa, za koga se ruski klub opredelio tek kada je postalo jasno da od transfera Andrije Živkovića neće biti ništa.

Sve u svemu, epizoda Vladimira Ivića u Krasnodaru nije se završila kao u PAOK-u i Makabiju iz Tel Aviva, gde je osvajao trofeje. U Grčkoj kup, a u Izraelu takođe kup, ali i dve titule. Ruski klub napušta uz otkaz.

„Klub mu se zahvaljuje na urađenom i želi mu uspeh u budućem radu i životu“, stoji u saopštenju Krasnodara.

Srpski strateg ostao je bez angažmana, ugovor je prekinut, a Sport ekspres piše da će Vladimir Ivić biti obeštećen sa 1.500.000 evra. Toliko mu sleduje za raskid sa klubom koji je podigao i u kome je na 48 utakmica ostvario 27 pobeda, 11 puta remizirao i pretrpeo deset poraza.

I što je najvažnije vodio bitku za titulu, bio prvi do prethodnog kola.

Nepravedno?



tagovi

Vladimir IvićKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara