Suarez igra rukom na gol liniji / Đan pogađa prečku iz penala (Reuters)
Suarez igra rukom na gol liniji / Đan pogađa prečku iz penala (Reuters)

Ni 12 godina posle "đavolje ruke" kojom je srušio Ganu, Suarez nema nameru da joj se izvini: Nisam ja promašio penal

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 15:25

Legendarni Urugvajac smireno dočekuje "osvetnčku misiju" Crnih zvezda

Srbiju još boli, ne toliko poraz od Švajcarske iz 2018. zbog kog nije mogla dalje od grupne faze na Mudnijalu u Rusiji, već provokativna proslava gola Džerdana Šaćirija. Gani, ali i dobrom delu Afrike, naročito podsaharske, od 2010. godine u glavi odzvanja prečka Asamoe Đana sa bele tačke u poslednjem minutu drugog produžetka četvrtfinala protiv Urugvaja kojom je propuštena "nadrealno" velika prilika Crnih zvezda da postanu prva afrička nacija u polufinalu Svetskog kupa.

E sad, tačnije sutra, u istom danu, Srbija i Gana imaju prilike za osvete. Neki bi ih klasikovali kao istorijske, kao da ne znaju pod kolikim će teretom, zvanim plasman u osminu finala - sutra na katarske travnate tepihe stadiona 974 i Al Džanub igrati Orlovi Dragana Stojkovića i Crne zvezde Ota Ada.

Izabrane vesti

Ogroman teret biće i na leđima protivnika, pre svih pomenutog Šaćirija, ali i Luisa Suareza, u Gani prozvanog "đavolom", odmah pošto je 2010. na gol liniji svesno igrao rukom da bi sprečio gol posle udarca glavom Dominika Adije i, kasnije se ispostavilo, pomogao Urugvaju da se plasira u polufinale...

"Ne izvinjavam se zbog toga. Nisam ja promašio penal, već igrač Gane. Možda bih mogao da se izvinim da sam napravio faul i povredio igrača. Ali, u ovoj situaciji sam dobio crveni karton, sudija je pokazao na belu tačku. Nisam (vam ja) kriv, jer nisam ja promašio penal", odbio je Pistolero na konferenciji za medije "napad" novinara iz Gane.

U timu Ada Boda, samo jedan igrač - kapiten Endju Aju - zna kakav je pogled sa terena na najveću sportsku tragediju afričkog fudbala koja je aktulizovana ovih dana, pa su mediji sutrašnju utakmicu već nazvali "osvetničkom misijom".

"Jedini sam ostao iz tig tima. Pretpostavljate kako smo se tada osećali. Svi smo bili loše. Ali, sada samo želim da prođemo u drugu rundu. Sada se ne radi o osveti, bilo da jeste ili nije, već idemo sa odlučnošću da pobedimo i plasiramo se u osminu finala. Mislim da Gana nije oprostila Suarezu, ali on je doneo odluku. Nemamo o čemu više da se priča, ne okrećem se unazad", smireno je poručio Aju.


tagovi

Asamoa ĐanLuis SuarezKatar2022Mundijal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara