Manuel Nojer ponovo trenira (Printscreen/FC Bayern Twitter)
Manuel Nojer ponovo trenira (Printscreen/FC Bayern Twitter)

Nojer ponovo trenira sa saigračima, čeka ga i Nagelsman

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 01:49

Iskusni golman izgladio odnose sa bivšim trenerom Bajerna, odnedavno selektorom Nemačke

Lepe vesti stigle su za navijače Bajern Minhena uoči velikog derbija sa RB Lajpcigom (subota, 18.30): Manuel Nojer ponovo trenira sa saigračima!

Neće iskusni golman - po informacijama nemačkih medija - biti u konkurenciji za tim barem još 20 dana, ali zadovoljni su u bavarskom gigantu što se posle skoro godinu dana, od kada je u decembru 2022. polomio nogu na skijanju, ponovo našao na terenu i odradio deo treninga sa ekipom.

Izabrane vesti

Nestrpljivo su u Bajernu čekali povratak kapitena, jer se Sven Ulrih nije pokazao kao adekvatna zamena, dok je Jan Zomer, koji je prošle sezone imao tu ulogu, letos otišao u Inter. I jedan i drugi dobili su oročen rok poverenja do povratka Nojera, ali nisu samo Tomas Tuhel i ljudi u Bajernu zadovoljni što se taj trenutak približio, već navodno i selektor Nemačke Julijan Nagelsman.

Iako su mladi strateg (36) i godinu dana stariji golman imali određenih nesuglasica tokom saradnje u Bajernu, pojedini mediji u Nemačkoj prenose da su nedavno obavili razgovor i izgladili odnos, što znači da će Manuel Nojer biti u konkurenciji i za mesto među stativama nemačke reprezentacije, ali će njegov status zavisiti od forme po povratku na gol Bajerna, odnosno neće biti zasnovan na starim zaslugama.

Od novoizabranog selektora očekuje se da u što kraćem roku trgne ekipu i vrati je u vrh evropskog fudbala kako bi narednog leta konkurisala za zlato na Evropskom prvenstvu koje će se održati upravo u Nemačkoj. Povratak Nojera umesto Barseloninog Ter Štegena mogao bi da bude jedan od većih Nagelsmanovih poteza, ali to se svakako neće dogoditi za provere protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika, 14. i 18. oktobra.

Nojerov povratak takmičarskom fudbalu očekuje se po završetku reprezentativne pauze. Bajern tada gostuje Majncu (21. oktobar), pa Galatasaraju u Ligi šampiona (24), a onda igra sa Darmštatom kod kuće (28. oktobar).

"Nije određen tačan datum, ali on nije daleko i Nojer je spreman da ponovo brani. Rekao bih da je pitanje dana, ali svi moramo da budemo oprezni, jer je dugo bio povređen. Pažljivo ćemo pratiti situaciju i verujemo da će uskoro ponovo biti u timu", izjavio je sportski direktor Bavaraca Krištof Frojnd.


tagovi

Manuel NojerBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara