Samir Nurković (©Reuters)
Samir Nurković (©Reuters)

Nurković dobio na sudu dve godišnje plate, ali ostaje u Južnoj Africi

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 09:32

Ako ne bude iznenađenja, srpski fudbaler će sledeće sezone igrati u Kupu konfederacije

FIFA je u četvrtak zvanično presudila u korist srpskog fudbalera Samira Nurkovića, južnoafrički prvoligaš Rojal AM je bespravno raskinuo ugovor sa njim i dužan je da isplati nekadašnjem omladincu Partizana dve godine plate. Ipak, neprijatna epizoda nije mu pokvarila utisak o Južnoj Africi, tamošnji mediji pišu da će najverovatnije tokom leta da potpiše ugovor sa Kejp Taun Sitijem.

Nurković uopšte nije igrao prošle sezone, propustio je pripreme i uvodnih nekoliko kola zbog povrede, a kada se oporavio, Rojal AM ga je već otpisao. Zato je na kraju sve i završilo na međunarodnom sudu, s tim da dok se nije završio spor srpski napadač nije smeo da pronađe novi angažman.

Izabrane vesti

Sada više tih prepreka nema, a sam Nurković je posle konačne odluke suda na Instagramu poručio da jedva čeka da se vrati na teren, poslu koji najviše voli. U Južnoj Africi su svakako dobro upoznati u kvalitete 30-godišnjeg golgetera, tri sezone je sa puno uspeha predvodio napad Kajzer Čifsa, sa kojima je igrao čak i finale Lige šampiona. Ukupno je na 78 nastupa postigao 21 gol.

Iz Kejp Taun Sitija su potvrdili da im je Nurković velika želja u predstojećem prelaznom roku, pogotovo jer ne moraju da plate nikakvo obeštećenje za njega.

Ako ne dobije neku drugu ponudu, pridružiće nam se na pripremama krajem juna. Samo moramo da vidimo u kojoj meri je spreman, jer iza sebe ima neke teške povrede“, poručili su iz Kejp Taun Sitija, preneo je Dejli Vojs.

Reč je o klubu koji je ove sezone završio četvrti na tabeli u minuloj sezoni Premijer lige Južne Afrike. S obzirom na to da je Orlando Pajrats osvojio nacionalni kup, a na tabeli završio ispred Kejp Tauna, Nurkovićev po svoj prilici budući klub će igrati kvalifikacije za Kup konfederacije, drugo po kvalitetu klupsko takmičenje na Crnom kontinentu.

Trener Erik Tinkler raspolaže nekolicinom kvalitetnih domaćih fudbalera, poput Tarika Filajsa, Taba Nodade i Mduduzija Mdantsanea. Sa njima, Nurkovićem, ali i verovatno još nekoliko pojačanja Kejp Taun Siti može da puca na visoko u Kupu konfederacije. Podsetimo, ove sezone je u polufinalu tog takmičenja igrao Marumo Galants, tim koji je ispao iz Premijer lige.



tagovi

Južna Afrika 1Samir NurkovićKejp TaunLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara