©MN Press
©MN Press

Orlići spremni da nadmaše rezultat iz kadetskih dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 09:22

Izabranici Jovana Damjanovića počinju prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Omladinska reprezentacija Srbije će današnjim duelom sa Makedonijom zakazanim za 13 časova početi prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a premijera protiv domaćina ove faze mogla bi da predstavlja prekretnicu za selekciju koja je potencijal pokazala pre dva meseca na turniru Stevan Ćele Vilotić.

Izabranici Jovana Damjanovića septembarskim pobedama nad Finskom i Francuskom pokazali su značajan iskorak u fazi sazrevanja te se upravo u narednim izazovima očekuje da nastave uspon i u Makedoniji obezbede plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Izabrane vesti

Rivali Orlića, uz domaćina, biće i Norveška i San Marino, a direktno mesto u narednoj fazi obezbediće dve najbolje selekcije.

Značajan deo aktuelne selekcije potencijal je pokazao još pod vođstvom Radovana Krivokapića u kadetskoj selekciji kada su naši biseri stali u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Holandije na penal ruletu.

U međuvremenu, Orlići su imali priliku da steknu dodatno samopouzdanje i iskustvo, s obzirom na to da značajan deo igrača koji čine okosnicu tima ima sve zapaženiju ulogu u superligaškim klubovima, te će konce defanzive gotovo izvesno držati Stefan Leković iz Crvene zvezde i Bojan Kovačević štoper Čukaričkog ispred kojih se očekuje da za kreaciju budu zaduženi vezisti na čelu sa Đorđem Gordićem i Jovanom Šljivićem, dok će se za mesto u atomskoj ofanzivi boriti niz bisera među kojima su Marko Lazetić (Milan), Samed Baždar (Partizan), Uroš Kabić (Vojvodina), Jovan Mijatović (Crvena zvezda), Mihajlo Spasojević (Čukarički)...

Izvesno je da bi pobeda nad Makedonijom predstavljala praktično overu plasmana u narednu rundu, s obzirom na to da je selekcija San Marina praktično unapred otpisana, međutim dueli koji slede neće nositi samo rezultatski značaj jer će pred Damjanovićem i najbližim saradnicima biti i zadatak da ekipu uigraju za znatno više ciljeve od prolaska u drugu fazu kvalifikacija za kontinentalnu smotru.

Tri dana posle premijere, Orliće u istom terminu očekuje utakmica sa San Marinom, dok je duel protiv Norveške zakazan za 23. novembar.

KVALIFIKACIJE ZA EP OMLADINACA

Četvrtak

13.00: (7,00) Makedonija (4,30) Srbija (1,42)

13.00: Norveška - San Marino



tagovi

omladinska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara