Pala i Norveška za potvrdu klase! Orlići sa devet bodova i gol-razlikom 8:1 otišli u Elitnu rundu kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 18:48

Treće slavlje izabranika Jovana Damjanovića, ovoga puta rezultatom 2:0

Omladinska reprezentacija Srbije na izuzetan način je potvrdila plasman u Elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto je u borbi za prvo mesto u grupi 10 savladala Norvešku sa 2:0, pa je turnir u Skoplju okončala sa maksimalnih devet bodova i gol-razlikom 8:1.

Obe selekcije su i pre poslednjeg kola obezbedile prolaz u završnu faz kvalifikacija, ali su bile dovoljno motivisane da potvrde ogroman potencijal protiv najjačeg rivala u grupi. Utakmica je prelomljena u drugom poluvremenu, kada su izabranici Jovana Damjanovića demonstrirali razliku u klasi i dva puta tresli mrežu Viktora Enga.

Izabrane vesti

Prevagu je napravio odlični krilni fudbaler Čukaričkog, Uroš Miladinović, koji je na poluvremenu zamenio Mihajla Milosavića, potom asistirao Marku Lazetiću kod prvog pogotka Srbije u 57. minutu, a onda stavio pečat na slavlje svoje selekcije u 86. minutu utakmice.

Krilo Brđana je kod prvog pogotka Orlića izuzetnim driblingom "iz ležišta" izbacio Erika Blikstada, a onda pronašao dobro postavljenog kapitena. Kod drugog pogotka je veliki posao odradio krilni fudbaler Partizana Janko Jevremović, koji je odlično probio po desnoj aut liniji, ugledao Miladinovića na vrhu kaznenog prostora, a onda je ovaj precizno gađao u donji desni ugao norveškog gola.

Ipak, možda i ključni momenat utakmice odigrao se 13 minuta ranije, kada je zablistao supertalentovani štoper Crvene zvezde Stefan Leković, koji je u istoj akciji, pri rezultatu 1:0, dva puta skidao loptu sa gol-linije.

Orlići su prethodno savladali Makedoniju sa 2:1, pa San Marino 4:0. Žreb za Elitnu rundu kvalifikacija biće održan 8. decembra u Nionu.



tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeJovan DamjanovićMarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara