Aleksandar Pavlović (©AFP)
Aleksandar Pavlović (©AFP)

Pavlović u Srbiji? Debi za Bajern ne podrazumeva odmah poziv za A tim... Ima dosta neiskrenosti

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 12:34

“Koristi se situacija... To je jedna igra”, kaže selektor Dragan Stojković

Miloš Veljković već godinama tu, Lazar Samardžić odnedavno, a sada je na nišanu Srbije – Aleksandar Pavlović. Mladi vezista Bajerna dobija sve više minuta u bavarskom gigantu i logično se u javnosti pokrenula priča i o tome da li će 19-godišnji igrač zaigrati za Srbiju ili za Nemačku, s obzirom da je rođen u Minhenu.

Selektor Dragan Stojković na konferenciji za novinare uoči utakmica sa Belgijom i Bugarskom nije mogao da ponudi konkretan odgovor, jer pregovori sa momcima srpskih korena rođenima u inostranstvu ne idu uvek glatko.

Izabrane vesti

Konkretno o Pavloviću

"Za koga igra? Koliko godina ima? I treba odmah sa 18 godina da dobije poziv u A reprezentaciju? Želja naravno da postoji, ali to će od od njega da zavisi, što se njega tiče mi ćemo izaći u susret, mi želimo svakom detetu našem da pružimo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Debi za Bajern ne podrazumeva odmah poziv u A tim. To ispada kao da čekamo ispred bolnice čim se neko rodi da ga rezervišemo. Ti momci moraju da se dokazuju i da idu stepenik po stepenik. Tu su pionirske selekcije, omladinske, mlade, olimpijske... Osim ako si čudo pa kažu hajde sa 17 godina u A tim, kao Pele. Što se nas tiče mi smo otvoreni, transparentni smo",kaže Stojković.

Osvrnuo se selektor i na Filipa Ugrinića iz Jang Bojsa, koji je dobio poziv Švajcarske.

"Sačekali su da vide, odlučili su, nikakav problem. Nije da ga nismo hteli, hteli smo, ponudili, ali ljudi su odlučili drugačije i super, sve najbolje. Nikakav problem".

Priznaje Stojković, ipak, da mu se nekad – mada ovde ne govori konkretno o Pavloviću – ne dopada ono što čuje u pregovorima sa Srbiji interesantnim igračima.

"Na Pavloviću je da se dokazuje. Da li će igrati? Pratimo još dosta njih, ali ne bih o imenima. Da ne dobiju publicitet. Ima dosta neiskrenosti, medijima se kaže jedno, a radi se drugo. Ne mislim sa naše strane. Sve što sam rekao, stojim iza toga. Sa druge strane, mislim da postoji dosta neiskrenosti. Koristi se situacija: ‘Ovi su me zvali hoćete li i vi ili ja odoh tamo’. To je jedna igra”.



tagovi

Dragan Stojković PiksiAleksandar Pavlovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara