Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Pobeda ili smena trenera

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 11:32

Lamija bez boda posle tri kola Superlige Grčke. Mladi stručnjak Jorgos Petrakis bi mogao da dobije otkaz ako ne osvoji tri boda protiv Volosa

Na čelu Superlige Grčke iznenađujuće je solunski Aris, ispred Olimpijakosa, PAOK-a, AEK, Panatinaikosa... Zavesa na četvrto kolo šampionata Helena spuštaju Lamija i Volos (18.30). Domaćin je jedina ekipa u grčkoj eliti bez boda posle tri kola, pa se drma kluba treneru Jorgosu Petrakisu. Od ishoda duela sa Volosom biće poznata sudbina mladog grčkog stručnjaka koji ima samo 32 godine.

Lamija je za 270 minuta nove sezone postigla dva gola, ali nijedan iz igre. Oba pogotka sa bele tačke postigao je srpski napadač Lazar Romanić. Nekadašnji omladinac Crvene zvezde zbog povrede neće igrati u današnjem meču. U timu je još jedan srpski internacionalac Miloš Deletić, koji je na pozajmici iz AEK-a.

Izabrane vesti

Grčki "fenjeraš" se pojačao prethodne nedelje. Defanzivac iz Gane Mark Asigba je celo leto tražio novi klub, ali ga nije našao, pa je odlučio da ostane.

Volos je u prošlom kolu uspeo da odoli na svom terenu protiv PAOK-a. Nije bilo golova. Na sve tri utakmice ovog tiam dolazio je tip 0-2. Za goste će da debituje Egipćanin Amr Varda. On je proteklog leta stigao iz PAOK-a, dok se krilni napadač Sotirsi Ninis oporavio od povrede i konkuriše za startnih 11.

Ova dva tima su proteklog leta odigrali prijateljsku utakmicu. Lamija je pobedila sa 2:0. Sve tri utakmice Lamije i Volosa prošle sezone u grčkoj eliti su završene tipom 0-1. Jednom nije bilo pogodaka, dok su oba tima slavila na svom terenu sa po 1:0. U četiri zvanične utakmice nikada nije bilo tri ili više pogodaka. Taj podatak govori da ni danas ne bi trebalo da očekujemo goleadu na stadionu Atanasios Dijakos.

GRČKA 1 – 4. KOLO

Subota

Panetolikos – Asteras 1:1 (0:1)

Nedelja

Panatinaikos – Aris 0:1 (0:1)

PAOK – OFI 3:0 (1:0)

Smirnis – AEL Larisa 1:0 (0:0)

Janjina – Olimpijakos 1:1 (1:0)

Atromitos – AEK 1:0 (1:0)

Ponedeljak

18.30: (2,30) Lamija (3,00) Volos (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GrčkaGrčka 1LamijaVolosLazar Romanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara