Neverica Galena (Reuters)
Neverica Galena (Reuters)

Porto tone sve dublje i dublje: I Liga Evrope dovedena u pitanje

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 21:25

Medi Taremi u 82. minutu doneo Zmajevima bod na Dragau protiv Famalikaa, Marko Grujić počeo utakmicu, ali zamenjen već na poluvremenu

Pre samo mesec dana, nešto bolja koncentracija u penal seriji na Emirejtsu nedostajala je Portu da eliminiše Arsenal iz Lige šampiona i nađe mesto među osam najboljih timova Evrope. Ali nakon ispadanja u Londonu sunovrat su u domaćem prvenstvu doživeli Zmajevi. Jesu prvo deklasirali Vizelu, ali to im je bila poslednja pobeda u Primeiri. Od tada samo da su vezali poraze od Estorila i Vitorije Gimarais pozdravivši se sa šampionskom trkom, već su večeras sebi u pitanje doveli i treću poziciju, odnosno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U 29. kolu, na njihovom Dragau, Zmajevi su jedva preživeli gostovanje Famalikaa - 2:2.

Možda ih je pogodak rezerviste Medija Taremija iz 82. minuta spasao i trećeg poraza u nizu, ali to nije naročito popravilo situaciju Porta na tabeli. Vitorija Gimarais mu diše za vratom sa dva boda manje, dok se Braga minimalnom pobedom nad Eštorilom u režiji Alvara Đala poravnala sa velikanom na 59 bodova.

Izabrane vesti

Dželat ekipe Serža Konseisaa na Dragau bio je kolumbijski napadač Džonder Kadiz. Od večeras peti strelac portugalske elite sa 13 golova, načeo je domaćina već u devetom minut, jer je prvobitno sjajnom dalekometnom dijagonalom otvorio Pumi prostor na boku, a u završetku akcije zakucao loptu pod prečku. Porto je odgovorio desetak minuta kasnije nateravši Jusufa na auto-gol, ali je Kadiz bljesnuo i u smiraj prvog dela pošto je odbrana Zmajeva amaterski dozvolila da loptra prođe kroz peterac.

Logično, nije Konseisao bio zadovoljan onime što je video tokom prvih 45 minuta, te je već na poluvremenu izvršio trostruku izmenu. Umesto Ivana Haimea, Horhea Sančesa i Marka Grujića, ušli su Galeno, Medi Taremi i Varela. Pogodio je trener domaćina sa izmenama jer su upravo Galeno i Taremi kombinovali pre izjednačujućeg gola, ali snage za preokret trećeplasirani tim Portugalije nije imao.

Grujiću je ovo bio tek osmi prvenstveni nastup ove sezone i tek treći put našao se u startnoj postavi. Ali ni večerašnju utakmicu, niti celokupnu sezonu neće pamtiti po dobrom.

PRIMEIRA, 29. KOLO

Petak

Žil Visente - Sporting 0:4 (0:4

/Trinkao 7, 31, Diomande 11, Ventura 38ag/

Subota

Gimarais - Farense 1:1 (0:1)

/Fernandes 90+6 - Bruno Duarte 9/

Porto - Famalikao 2:2 (1:2)

/Jusuf 17ag, Taremi 82 - Kadiz 9, 45+1/

Eštoril - Braga 0:1 (0:0)

/Đalo 64/

Nedelja

19.00: (1,65) Aruka (3,70) Boavista (5,60)

19.00: (2,65) Portimonense (3,10) Kasa Pia (2,85)

21.30: (1,30) Benfika (5,50) Moreirense (10,0)

Ponedeljak

21.15: (1,95) Vizela (3,50) Šaves (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Porto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara