Fransisko Konseisao i Vendel (©AFP)
Fransisko Konseisao i Vendel (©AFP)

Portu ostao samo Kup, i tu ne sme da zabrlja

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 14:14

Zmajevi brane 1:0 protiv Vitorije u revanšu polufinala

Porto i Vitorija Gimarais sastaju se na stadionu Dragao u revanš meču polufinala Kupa, a domaći brane prednost od 1:0 ostvarenu pre dve sedmice. Ukoliko Zmajevi uspeju da održe vođstvo, u velikom finalu 26. maja izaći će na megdan aktuelnom lideru Primeire, Sportingu iz Lisabona.

Pošto je prošlog meseca ispao iz Lige šampiona od Arsenala posle izvođenja jedanaesterca i ima čak 18 bodova manje od Sportinga na ligaškoj tabeli, osvajanje Kupa Portugalije je sada jedina nada Porta da osvoji pehar ove sezone.

Izabrane vesti

Ekipa Serža Konseisaa pojavljuje kao favorit u predstojećem odmeravanju, ali pre 10 dana Zmajevi taj epitet nisu uspeli da opravdaju. Naime, samo četiri dana pošto su u Kupu minimalcem preslišali Vitoriju, dva rivala su se sastala u šampionatu. Gimarais je tada poharao Dragao i slavio sa 2:1. Bilo je to pre ravno 10 dana.

21.15: (1,45) Porto (4,40) Gimarais (7,50)

U međuvremenu, Porto je još jednom kiksnuo. Prošlog vikenda Marko Grujić i društvo su morali dva puta da jure prednost Famalikaa, i naposletku su izborili remi 2:2. Bio je to rezultat koji je produžio trenutni niz Zmajeva bez slavlja u Primeiri na tri meča.

Dobar deo nesreće Porta u poslednje vreme može se pripisati lošoj disciplini, jer je ekipa dobila četiri crvena kartona u četiri prethodna meča u svim takmičenjima. Konseisao će morati da se pozabavi tom tačkom pre ovog meča, ili će mu biti veoma teško da zaštiti prednost.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Vitorija nastupa je stigla do polufinala Kupa prvi put od sezone 2012/2013, kada je osvojila trofej pobedivši Benfiku sa 2:1 u finalu. Osim ovog takmičenja, Vitorija ima solidnu sezonu i u Primeiri, i trenutno je na petom mestu sa dobrim šansama da završi među najbolja tri, jer zaostaje za Portom na trećem mestu samo dva boda posle 29 kola.

Pošto je pobedila Porto u 28. kolu, Vitorija je odigrala nerešeno 1:1 protiv Farensea prošlog vikenda, i produžila niz neporaženih mečeva u ligi na šest, uključujući pet pobeda i taj remi.

Na gostovanjima ekipa trenera Alvara Pašeka ima niz od tri pobede, postižući dva ili više golova u svakoj od tih utakmica, i neporažena je u poslednjih pet susreta koje datiraju od poraza od 1:0 od Žil Visentea krajem januara.

Pošto su Porto, Braga i Vitorija uključeni u žestoku borbu za treće mesto u Portugaliji, osvajanje Kupa je verovatno glavni cilj Gimaraisa, jer bi mu to omogućilo automatski ulazak u grupnu fazu Lige Evrope sledeće sezone.

KUP PORTUGALIJE - POLUFINALE, REVANŠ

Sreda

21.15: (1,45) Porto (4,40) Gimarais (7,50), prvi meč 1:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup PortugalijeKup PortugalaPortoGimaraešVitorija Gimaraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara