(©Reuters)
(©Reuters)

Poslednji voz za Bundesligu kreće iz Dizeldorfa

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 10:57

Fortuna u zaostalom susretu 28. kola merka bodove vredne povratka u vrh

Veoma neobična borba vodi se u drugom rangu nemačkog fudbala gde uoči poslednja tri kola trka za mesta u višem rangu dostiže vrhunac. Timovi iz vrha Cvajte oscilacijama tokom proleća odaju utisak da nemaju dovoljno jaku želju da se plasiraju u viši rang, međutim realna slika je potpuno drugačija i istina je da zapravo ujednačeni kvalitet predstavlja glavni uzrok što je mesec dana pred kraj sezone nemoguće sa sigurnošću izdvojiti glavne pretendente za put u Bundesligu.

Među klubovima koji se iz drugog plana nadaju mestu makar u baražu koji donosi treće mesto je i Dizeldorf koji će u okviru zaostalog susreta 28. kola dočekati Karlsrue (20.30). Domaćin je sa tri vezane pobede potvrdio da ga ne treba prerano otpisivati iz kalkulacija za mesta koja vode u viši rang, ali je poraz od Paderborna (1:2) uticao da u potpunosti nadoknade zaostatak u odnosu na Hamburger i Holštajn Kil.

Izabrane vesti

Prošušteno prethodnog vikenda Fortuna će pokušati da nadoknadi u susretu sa Karlsrueom, a osim loše forme gostiju na ruku im ide i činjenica da rival nema realnih takmičarskih motiva u zaavršnici sezone.

Šest remija i poraz u prethodnih sedam kola otkrili su brojne boljke Karlsruea koje će Fortuna bez dileme pokušati da naplati i drugi put u aktuelnom prvenstvu stigne do celog plena protiv rivala kojeg je u decembru savladala 2:1.

Ipak, osim Karlsruea, klub iz Dizeldorfa boriće se i sa nesvakidašnjom tradicijom s obzirom da u međusobnim susretima ova dva tima domaćin nije odneo ceo plen na poslednjih 10 utakmica, odnosno od septembra 2011. godine kada je Fortuna slavila 4:2.

CVAJTA - ODLOŽENI MEČ 28. KOLA

Ponedeljak

20.30: (1,73) Dizeldorf (3,60) Karlsrue (5,10)



tagovi

KarlsrueCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara