©Reuters
©Reuters

Projekat Barselona 2030: Klinici iz La Masije vredni po milijardu evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 11:09

Katalonci po modelu koji su primenili u dogovoru sa Jamalom osiguravaju budućnost Kubarsija

Utakmica na Parku priinčeva protiv Pari Sen Žermena predstavljala je overu mature Paua Kubarsija. Mladi Barselonin defanzivac uspeo je da na megdanu šampionu Francuske zaradi prelaznu ocenu, te je potvrdio da je sa 17 godina već zreo za izazove koje nosi fudbal na najvišem svetskom nivou. Istovremeno, izdanak La Masije rođen 2007. godine nametnuo ponovo priču o novom ugovoru.

Uspeo je mladi štoper u Gradu svetlosti da parira igračima kakvi su Kilijan Embape i Usman Dembele, te je ponovo probudio katalonsku javnost koja praktično na dnevnom nivou pratii dešavanja oko pregovora kluba i fudbalera usled činjenice da aktuelni sporazum sadrži otkupnu klauzulu od samo 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ipak, povoda za strepnju Barseloninih navijača nema, što potvrđuju navodi Mundo deportiva koji otkriva da su fudbaler i klub pokazali želju da ugovor bude revidiran, te su pregovori nastavljeni u pozitivnom smeru uz nagoveštaj da bi epilog mogao da se ozvaniči parafom već do kraja sezone.

Pred Barselonom i Kubarsijem su pregovori tokom kojih će biti potrebno da se razreši niz detalja, međutim zamisao Katalonaca je da u što kraćem roku bude postignut dogovor kako bi bila izmenjena otkupna klauzula i na aktuelnu bile dopisane dve nule. Novi sporazum o saradnji, kojim bi cena igrača bila podignuta na Milijardu evra, u projekcijama Katalonaca je samo prvi korak, jer bi defanzivac pošto postane punoletan potpisao ugovor na pet godina.

Realizacijom ovog plana, klub sa Nou Kampa bi osigurao talentovanog štopera do 2030. godine, a ovakav model već je primenjen u slučaju Lamina Jamala, Kubarsijevog klasića. Podsetimo, Jamalov ugovor je revidiran u oktobru kada je sa supertalentovanim krilom dogovorena saradnja do 2026. godine, ali je sportski direktor Deko kasnije istakao da su planovi vezani za njega na znatno duže staze.

"Produžićemo ugovor sa Laminom Jamalom kada napuni 18 godina. Imamo sa njim dogovor za narednih osam godina", rekao je Portugalac.

Dogovor sa biserima "klase 07" korak je ka kreiranju okosnice Barselone praktično za deceniju koja sledi, te je jasno zašto ovaj projekat među Kataloncima zavrđuje posebnu pažnju, međutim tek prva polovina 2025. godine će doneti krajnju realizaciju cilja.


tagovi

BarselonaLamin DžamalPau Kubarsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara