(©MN Press)
(©MN Press)

Radojičić gasi „fenjer“ u Surdulici: Pucam od energije!

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.22. | 16:27

Novi trener preuzeo kormilo posle najlošijeg starta sezone od kako je Radnik u Superligi

Otkako je član elitnog ranga, od sezone 2015/16, Radnik iz Surdulice nije imao lošiji start sezone. Samo jedan bod u uvodna četiri kola, prethodnog vikenda izjednačen najubedljiviji superligaški poraz (0:6) u istoriji kluba i „fenjer“ na tabeli.

Nije to kliknulo sa trenerom Aleksandrom Lintom, do razlaza je došlo rekordno brzo, već posle dva kola, a onda je, pre dan-dva, maltene u istom momentu i Radnik našao novog trenera i Linta novi klub. Izbor Surduličana pao je na Dragana Gagu Radojičića, crnogorskog stručnjaka, nekada odličnog napadača, kasnije stratega koji je sa Sutjeskom osvojio dve šampionske titule, a odlično poznaje prilike u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Prošle sezone je sedeo na klupi Novog Pazara i Vojvodine, ali je i jedan i drugi posao, baš kao i sada ovaj u Radniku, preuzeo u sred sezone, a treneri baš i ne vole kada niti selektiraju, niti pripremaju ekipu...

Ne volim ni ja, više bih voleo da situacija nije vanredna, ali izgleda da me takve prilike prate kroz celu trenersku karijeru. Krompir jeste vruć, ali nikada nisam bežao od takvih izazova. Jesam vagao i razmišljao, ali prelomilo me to što ova ekipa ima kvalitet. Trebaće nam malo sreće i dosta rada, jer kada padneš, ne možeš tako lako da se podigneš. Suština je da ja prosto pucam od energije, želim da je oslobodim i prenesem igračima, a na njima je da je usvoje, jer oni su ti od kojih najviše zavisi, ja ipak ne igram fudbal već 20 godina“, ističe Radojičić u razgovoru za Mozzart Sport.

Zanimljivo je da je prošle sezone Radojičić napustio klupu Novog Pazara upravo posle poraza od Kolubare na domaćem terenu, a sada će debitovati na kormilu Radnika baš protiv ekipe iz Lazarevca u petom kolu Mozzart Bet Superlige (nedelja, 19.00). Prethodno, u Pazaru je imao jednu pobedu i čak šest nerešenih rezultata na deset prvenstvenih utakmica, na koliko je vodio ovu ekipu, da bi samo mesec dana kasnije preuzeo Vojvodinu posle odlaska Slavoljuba Đorđevića i na deset utakmica nije bilo nijednog remija, uz tri pobede, od kojih je najviše pažnje izazvala ona poslednja nad TSC-om u Bačkoj Topoli, kojom je niški Radnički osvojio četvrto mesto i izašao u Evropu.

Psihološki momenat je jako bitan i sve će biti mnogo lakše kada probijemo tu barijeru i ostvarimo prvu pobedu. Sav fokus je na utakmici sa Kolubarom. Biće potrebno i više od trenutnog maksimuma, ali, ponavljam, i doza sportske sreće, da tu osvojimo bodove, a onda će momcima biti mnogo lakše da, vremenom, na treninzima, usvoje moje principe rada. Ja ću, sa moje strane, dati sve što imam da se odužim klubu na ukazanom poverenju“.

Radnik nije pretrpeo mnogo kadrovskih promena u ekipi u odnosu na prošlu sezonu, kada je imao seriju od šest mečeva bez primljenog gola, nijedan poraz u plej-autu... Međutim, u 360 minuta novog prvenstva ima mnogo ofanzivnih problema, samo je jednom zatresao protivničku mrežu, i to preko defanzivca Uroša Stojanovića, glavom, posle prekida...

U odnosu na prošlu sezonu Radnik je trenutno bez dvojice izuzetno bitnih igrača. Otišao je standardni štoper Radmanovac, a teško se povredio Vuk Mitošević, koji je po meni možda i ključni igrač za ovu ekipu i za njega trenutno nemamo zamene. Videćemo, razgovarao sam sa sportskim direktorom, složili smo se da bi trebalo da se pojačamo na dve, tri pozicije. Imamo neke želje, ali to je još daleko od realizacije i nije za javnost“, zaključio je Dragan Radojičić, dan nakon zvaničnog postavljenja, a četiri dana pred prvu utakmicu na klupi novog kluba.



tagovi

Radnik SurdulicaDragan RadojičićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara