Rafinja i Artur (©AFP)
Rafinja i Artur (©AFP)

Rafinja preskup za Seltu, javili se Italijani

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 11:30

Klub iz Galicije ne može da plati otkupnu klauzulu veziste Barselone

Još jedna stresna sezona je iza Selte. Takmičarka godina je završena, klub iz Viga je ponovo u finišu obezbedio opstanak i sada se okreće pripremanju igračkog kadra za narednu sezonu, kako bi se izbegla identična situacija. Jedno od pitanja koje treba rešiti je i šta činiti sa pozajmljenim igračima, među kojima je i Rafinja.

Vezista Barselone stigao je u Seltu na početku nedavno završene sezone, Nebeskoplavi su spremni da otkupe njegov ugovor, ali ne mogu da ispune zahteve Barselone, odnosno da isplate klauzulu na kojoj Katalonci insistiraju , a koja je sa 75.000.000 evra spuštena na 16.000.000, jer Brazilac ulazi u poslednju godinu ugovora i Blaugrana ne želi da ga izgubi bez centa obeštećenja.

Izabrane vesti

Trener Selte Oskar Garsija označio je zadržavanje Rafinje kao primarni cilj u predstojećem prelaznom roku, iz uprave su bili spremni da mu izađu u susret ponudivši za 27-godišnjeg vezistu 10.000.000 evra Barseloni, ali su sa “Nou Kampa“ bez premišljanja odbili ponudu.

Jedan od razloga mogao bi da bude i to što je interesovanje za Rafinju pokazao jedan klub iz Italije, kako navodi Mundo Deportivo, gde je Rafinja već nastupao za Inter u drugom delu sezone 2017/18, kada je za milanskog giganta upisao 17 nastupa, od toga 12 kao starter. Međutim, ne navodi se o kome se klubu tačno radi, kao ni to da li je ikakav kontakt uspostavljen.

Ukoliko se radi o Interu, Barselona bi Rafinju mogla da iskoristi kako bi dodatno oborila cenu Lautaru Martinezu, koga na “Nou Kampu“ izrazito cene. Ranije su interesovanje za Brazilca pokazivali i pojedini klubovi iz Premijer lige. 


tagovi

Rafinja Alkantara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara