Raul Himenez posle sudara sa Davidom Luizom (©Reuters)
Raul Himenez posle sudara sa Davidom Luizom (©Reuters)

Raul Himenez se vraća na Emirejts, mesto najveće traume

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 12:50

Meksikanac sa Vulverhemptonom gostuje Arsenalu (četvrtak, 20.45) prvi put od 29. novembra 2020. godine, kada je doživeo stravičnu povredu glave

Još se diže kosa na glavi navijačima koji su gledali tog 29. novembra 2020. godine meč između Arsenala i Vulverhemptona na pominjanje Raula Himeneza. Meksički fudbaler je tada doživeo užasnu povredu, posle sudara sa štoperom londonskog kluba Davida Luiza. Naprsla je Himenezu lobanja, još je i dobro prošao, vratio se na teren posle sedam meseci pauze. Sjajni napadač će ovog četvrtka, od 20.45 časova, prvi put da se vrati na Emirejts, da odigra zaostali meč 20. kola Premijer lige.

Ako navijačima nije svejedno, kako li se tek Himenez oseća? To zna samo on, ali probaće večeras da potisne traume i da zadrži dobru formu iz poslednjih mesec dana. Ako uspe, Vukovima će da bude mnogo lakše, jer Meksikanac je bio njihova ključna figura na poslednjih nekoliko utakmica.

Izabrane vesti

Vulverhempton je pobedio na šest od poslednjih sedam premijerligaških mečeva, a Himenez je bio strelac protiv Sautemptona (3:1) i Totenhema (2:0), a asistent u nedelju protiv Lestera (2:1). Sjajnim nizom su Vukovi došli nadomak mesta koje vodi na međunarodnu scenu, ako trijumfuju večeras probiće se do pete pozicije, koja vodi u Ligu Evrope.

Arsenal ima dva boda više od današnjeg rivala i s toga mu je izuzetno važno da ga zaustavi. Rekli bismo, svim mogućim silama, ali posle incidenta sa Himenezom malo je neprikladno. Istina, Luiz više nije u Arsenalu, vratio se u Flamengo i polako razmišlja o završetku karijere. To svakako ne znači da će Meksikancu da bude išta lakše kada večeras bude kročio na teren.

20.45: (1,70) Arsenal (3,60) Vulverhempton (6,25)

Zaslužuje Himenez sve pohvale za to kako je prebrodio povredu lobanje. Nije teško bilo samo da se vrati na teren posle tako duge pauze, nego i da se izbori sa psihičkom barijerom, koja je nesumnjivo postojala prilikom svakog vazdušnog duela. Ne sme se zanemariti da 30-godišnji napadač igra u jednoj od najčvršćih i najgrubljih liga na svetu.

Svestan je svega toga i trener Vulverhemptona Bruno Laž, koji o Himenezu ima samo pohvale.

Raul je momak koji se bori za svaku loptu. Odlučan je u tome kako igra, možete da zamislite koliko je napornog rada bilo neophodno na treningu da bi bio u ovom položaju. Neverovatan je. Impresivno je kako pristupa svakom treningu i utakmici. Kada vidim kod nekog momka da postoji strah od vazdušnih duela, volim da popričam sa njima o tome. Sa Raulom nisam morao uopšte, od prvog dana od kako sam ovde nisam video ni najmanji njegov strah. Zato nikada nismo ni pričali o tom incidentu, nije mu potreban razgovor. Kada sam došao, on je već počeo sa treninzima. Mislim da on ne razmišlja o tom nemilom događaju, već da samo radi na sebi kako bi ubuduće dobio svaki duel“, rekao je Laž pred utakmicu sa Arsenalom.

Nije Himenez jedini Vuk koji je morao da prođe kroz tešku povredu. Pedro Neto se oporavljao 10 meseci od povrede kolena, a i on se polako vraća u ritam. Igrao je protiv Lestera poslednjih desetak minuta, a moglo bi lako da se desi da i večeras mladi napadač uđe sa klupe.

Sastav je kompletirao i Arsenal, u tim se vratio Gabrijel Martineli posle odrađene suspenzije protiv Brentforda (2:1) u prošlom kolu. Talentovani Brazilac je postigao četiri pogotka na 15 premijerligaških mečeva ove sezone, a u strelce se poslednji put upisao sredinom decembra protiv Lidsa.

PREMIJER LIGA – ZAOSTALI MEČ 20. KOLA

Četvrtak

20.45: (1,70) Arsenal (3,60) Vulverhempton (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaRaul HimenezArsenalVulverhempton

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara