Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Real na Balearima kao u Mančesteru: Svi su na raspolaganju, idemo u najjačem sastavu

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 14:06

Karlo Ančeloti smatra da bi pobedom nad Majorkom njegov tim odradio ogrman posao u šampionskoj trci

Imali su fudbaleri Real Madrida lepih devet dana da se odmore i pripreme za duel sa Mančester Sitijem. Nakon remija u prvom okršaju četvrtfinala Lige šampiona (3:3) pitanje je koliko su Karlo Ančeloti i njegovi fudbaleri uspeli da iskoriste više raspoloživog vremena od rivala, a tek ih čeka zgusnut raspored. U naredne dve nedelje Madriđani će imati dva neugodna prvenstvena gostovanja, protiv Majorke i Real Sosijedada, te revanš sa Mančester Sitijem i veliki derbi sa Barselonom, koji će jedini od te četiri utakmice biti odigran na Satjiago Bernabeuu.

Ne želi Karlo Ančeloti da gleda previše unapred. Poput većine svojih kolega ističe da je najvažnija prva sledeća utakmica, a po rečima italijanskog stručnjaka, ova na Balearskim ostrvima ima poseban značaj za Madriđane.

Izabrane vesti

"Imaću na raspolaganju sve igrače u subotu (18.30) i igraćemo u najjačem sastavu. Prioritet nam je utakmica sa Majorkom. Ulog je veliki, svesni smo da bismo pobedom napravili ogroman korak ka tituli. Zato je bitno da ostanemo koncentrisani".

Realov trener je dodao da ne veruje da će Majorka biti uzdrmana pozarom u finalu Kupa kralja (od Atletik Bilbaa).

"Očekujem tesnu i neizvesnu utakmicu protiv veoma dobro organizovanog rivala. Ne verujem da će njih poremetiti poraz u kupu, ovo je prvenstvo i nešto sasvim drugo. Za nas bi pobeda mogla da bude ključna u šampionskoj trci", istakao je Ančeloti.

Real Madrid se osam kola pre kraja sezone nalazi na osam bodova ispred Barselone. Majorka je 15, sa šest bodova iznad zone ispadanja i jasno je da će domaćini pokušati da izbore makar remi sa favorizovanim rivalom.

Gledajući pojedinačno igrače madridskog kluba, španske novinare interesovalo je u kakvom su fizičkom stanju Eder Militao, Naćo, Luka Modrić... Za sve je Ančeloti rekao da se dobro osećaju i na pitanje da li će Militao biti bačen u vatru iako je tek izašao iz povrede, podsetio da je svojevremeno rovitog Samija Kediru koristio u finalu Lige šampiona od prvog minuta.

"Takva pitanja su više za same igrače. Ako se oni osećaju dobro i na treninzima vidim da je tako, koristiću ih. Ali, naravno da ćemo rizik svesti na minimum".

Posebna tema bila je forma Džuda Belingema. Englez je maestralno otvorio sezonu, davajući uzastopne golove iz utakmice u utakmicu, ali već neko vreme je neubedljiv. Italijan se, međutim, nije složio sa tim.

"Malo je usporio sa davanjem golova, ali ima ih već 20 i to je veliko iznenađenje za igrača na njegovoj poziciji. On je vezni fudbaler, dobro radi svoj posao i ništa mu ne fali, samo je malo usporio sa postizanjem golova, ali i to će se kad-tad vratiti na svoje".

Pored Belingema, neki od novinara konstatovali su i da Erling Haland i Kilijan Embape nisu bili primeti u jako bitnim utakmicama.

"Polako, polako. Možda nisu bili na svom nivou u prvim mečevima četvrtfinala, ali ima jioš dovoljno utakmica da se vrate u formu. Budite oprezni kada pominjene njih trojicu", naglasio je Karlo Ančeloti.

Zanimljiv odgovor trofejni strateg dao je kada je upitan da li je završio analizu utakmice sa Mančester Sitijem.

"Fudbal nema objektivne kriterijeme i svako može da iznese svoje mišljenje. Loša stvar je što za takve ne postoji ispit. Ako biste mene odveli na medicinski fakultet i počeli da me propitujete, rekli biste mi da se vratim u septembru. U fudbalu nije tako, svako može da kaže šta misli".

Takav odgovor inicirao je i pitanje da li bi on položio ispit na medicinskom fakultetu

"U fizičkom smislu bili smo jako dobri, iako smo u drugom poluvremenu malo pali zbog vođstva 2:1. Probali smo da postignemo i treći gol, ali nismo uspeli. Fiizički su svi dobro za narednu utakmicu, a što se tiče ispita, fudbalski verujem da bih položio", našalio se Ančeloti.


tagovi

Karlo AnćelotiReal MadridPrimeira

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara