Luka Vušković (©tottenhamhotspur)
Luka Vušković (©tottenhamhotspur)

Rekordna prodaja u Splitu: Hajduku od Totenhema do 14.000.000 evra za maloletnog štopera

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 13:46

Luka Vušković zvanično novi fudbaler londonskog kluba

Početkom jula ove godine u Hrvatskoj je odjeknula bomba: Ivan Perišić se vraća u Hajduk! Tada, međutim, nije došlo do saradnje splitskog i londonskog kluba, ali nepuna tri meseca kasnije jeste. S tim da se neće Perišić vratiti kući, već će mu se u Totenhemu pridružiti veliki talenat hrvatskog fudbala.

Hajduk i Totenhem su postigli dogovor o transferu 16-godišnjeg Luke Vuškovića, potvrdio je londonski klub putem zvaničnog klupskog sajta.

Izabrane vesti

Ako je verovati engleskim medijima – rekordnom transferu, jer bi čitav posao uključujući bonuse trebalo da iznosi između 11.000.000 i 14.000.000 evra. Kako bilo, u pitanju je najveći izlazni transfer u istoriji Hajduka, potvrdili su sa Poljuda u zvaničnom saopštenju objavljenom povodom transfera.

Hrvatske Sportske novosti navode da bi Vušković mogao da ostane na Poljudu do zime, kada bi se preselio u neki drugi evropski klub u kojem bi sticao potrebno iskustvo. Na Ostrvo svakako neće moći dok e postane punoletan, te će se londonskom klubu pridružiti tek 2025. godine.

Mladog štopera je navodno želelo nekoliko evropskih velikana, među kojima su bili i Pari Sen Žermen, Arsenal i Mančester Siti, ali je Totenhem očigledno bio najkonkretniji i najuporniji.

Vušković je za prvi tim Hajduka debitovao krajem februara ove godine u ubedljivom porazu od zagrebačkog Dinama (0:4) i od tada je upisao ukupno 11 nastupa za Majstore s mora, a uspeo je i da postigne gol. Na startu nove sezone pak još nijednom nije zaigrao.



tagovi

Hajduk SplitLuka VuškovićTotenhemTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara